Helyi közélet

2023.08.15. 15:56

Öt nap az ünnep jegyében Makón

Szabó Imre

Farkas Éva Erzsébet polgármester és Csikota József karnagy-igazgató közös sajtótájékoztatója. Fotó: Szabó Imre

Szerdán elkezdődik az államalapítás ünnepét köszöntő programsorozat a városban

 – hívta fel a figyelmet az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón Farkas Éva Erzsébet polgármester. A legtöbb rendezvény helyszíne a belváros lesz, a megszokott programelemek mellett minden napra jut egy esti élő koncert a főtéri nagyszínpadon. Szerdán a város szülötte, Szentpéteri Csilla zongoraművész lép fel barátaival, csütörtökön a Beatles-dalokat játszó The Blackbirds, pénteken a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes, szombaton Caramel, vasárnap pedig Nagy Feró és a Beatrice. 

A díszpolgári címet vasárnap reggel 9-kor, a városházán adjuk át. A kitüntetett Lenhardt Béla szíjgyártó népi iparművész, akinek a családi vállalkozása idén épp 150 éves

 – tette hozzá.  

Szent István király Csanád vezér téri szobra, az ünnepségek egyik helyszíne. Fotó: Szabó Imre

Csikota József, a Magán Zeneiskola karnagy-igazgatója külön felhívta a figyelmet a fúvószenekari világtalálkozóra és konferenciára. Tíz országból ötszáz muzsikus, illetve karnagy jön el Makóra. A konferencián szakmai előadásokat tartanak, a zenekarokat pedig pénteken este 6-kor a Makovecz téri zenepavilonban, szombaton délután 2-kor a Hagymatikum fürdőben és este 6-kor újra a zenepavilonban, majd vasárnap délután 5-től a Csanád vezér téri Szent István-szobornál lehet megnézni-meghallgatni. 

Ezekben a mostani nehéz időkben a béke, az összefogás és a szeretet üzenetét szeretnénk a muzsikán keresztül eljuttatni az emberekhez 

– mondta Csikota József.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában