Helyi közélet

2023.08.17. 09:00

Programkavalkáddal készülnek az ünnepre Kisteleken

Több helyszínen, változatos és mindenki számára csábító programkavalkáddal teszik emlékezetessé Kisteleken augusztus 20-át, az államalapítás, Szent István király és az új kenyér ünnepét.

Imre Péter Géza

Ünnepi misére is várják a híveket. Archív fotó: Frank Yvette

A kisteleki augusztus 20-ai ünnepséggel, rendezvényekkel kapcsolatban két fő helyszínt említhetünk, az egyik a város szívében lévő Szent István tér, és a vásártér. Kezdjük a programmustrát az előbbivel, de előtte még említsük meg, hogy már szombaton is lesznek kellemes kikapcsolódást ígérő események: 18 órától Nyári este címmel a Fordítás borszaküzletben, illetve 17.30-tól MK-meccs a focipályán.

A Szent István téren 7.30-kor indul az élet, akkortól lehet regisztrálni az ünnepi futó- és kerékpárversenyre, a zászlófelvonás 8 órakor lesz, majd utána 1 órával kezdődik a szentmise a szomszédos Szent István király katolikus templomban. A gyerekeknek szól Anikó interaktív mesekuckója, 11 órakor szentelik az új kenyeret, és utána, 11.30-tól mond köszöntőt Farkas Sándor miniszterhelyettes, a térség országgyűlési képviselője és Nagy Sándor polgármester. Ezt követi déltől az ünnepi felvonulás, majd 13.30-tól a térzene, koncertezik Kozso és az Ámokfutók, az id. Vándor Rudolf Fúvószenekar, fellép a Pro-Art Táncstúdió, amit Kasza Roland retro műsora követ, a napot a Mohikán zenekar 20 órakor kezdődő bulija zárja. A nap folyamán lesz kirakodóvásár, ingyenes ugrálóvár és büfé.

A vásártéren 10 órától gyülekező reggelivel, majd 11 órakor startol a lovasmenet Kistelek utcáin a pusztaötös és a kiskunsági csikósok felvezetésével, délre érkezik meg a Szent István térről induló ünnepei menet a vásárok helyszínére. A már említett kiskunsági csikósok bemutatóját ingyenes lovaglási lehetőség követi az Astor Kistérségi Hagyományőrző Lovas Egyesülettel, és a délután folyamán, szintén díjmentesen, a lóvontatású omnibusz is kipróbálható. A nagy attrakció 18 órakor kezdődik, ekkortól mutatja be a Leon-Cavallo Horse Dance lovas táncszínháza a János vitézt, avagy a hőssé lett pásztorlegény történetét.

És ne feledkezzünk meg arról, hogy a Vadvirágos Kistelek című fotóverseny képei vasárnaptól augusztus 31-éig tekinthetők meg a művelődési ház folyosóján. Az eredményhirdetés 17 órától lesz.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában