Helyi közélet

2023.08.15. 16:51

Rászoruló gyerekek táboroznak Ásotthalmon – Galéria

Mélyszegénységben élő és enyhén fogyatékos gyermekeket táboroztat a héten Ásotthalmon a Fatima Ház Alapítvány. Napi négy étkezés mellett közösségi játékok és fejlesztő programok várják itt a fiatalokat.

Timár Kriszta

Keddtől szombatig táboroznak Ásotthalmon a Fatima Ház alapítvány támogatottjai. Fotó: Gémes Sándor

Bár nem lett készen a Fatima Ház Alapítvány ásotthalmi táborhelye, szűkített létszámmal, de így is rendeznek a héten itt tábort mélyszegénységben élő, illetve enyhe fogyatékossággal küzdő fiataloknak.

 Sajnos a balatoni táborunkba nem jutott el minden gyerek, aki szeretett volna, és őket sem akartuk cserben hagyni. Így azok, akik vállalták a nomád körülményeket, eljöhettek

 – mesélte Kiss Erzsébet kuratóriumi elnök.

A lepusztult egykori nővérszállót tavaly vásárolta meg az alapítvány a szegedi önkormányzattól. Azóta önkéntesek szépítgették, újítgatták, de még mindig sok a tennivaló. A keddi tábornyitáskor például még dolgoztak a kültéri tusolók kialakításán, ez azonban nem zavarta a gyerekeket abban, hogy birtokba vegyék a területet. A borús időben is önfeledtan pancsoltak ebéd után a medencében.

Mindannyian sátorban lakunk, ha azonban esne az eső, kényelmesen elférünk a felújított szobában. Ezért fogadtunk csak 12 gyereket 

– mondta el Kiss Erzsébet. Az ebédet Szegedről viszi nekik egy vállalkozó, a táborosok biztonságáról pedig a legfiatalabb lakó, a 4 hónapos Dorka gondoskodik. Igaz, a berni pásztor még csak most tanulja a házőrzés rejtelmeit, így egyelőre főleg játszótársként vesz részt a tábor életében.

A gyerekek szombatig maradnak Ásotthalmon. A tervek szerint kirándulgatnak majd a környéken, illetve minden nap oktató foglalkozásokon vesznek részt, ahol a közösségi viselkedés szabályait tanulják, illetve önbizalomnövelő játékokat játszanak. A táborért a szülők 5 ezer forintot fizettek. A teljes költségvetése 532 ezer forint, melyből 400 ezer forintot a Tesco vásárlóinak köszönhettek, akik az adománygyűjtő szavazáson az alapítványra voksoltak, így támogatva a program megvalósulását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában