Szegedi hírek

2023.08.08. 14:00

Mutatjuk mennyibe kerül majd a parkolás a szegedi Árkádban

Szeptembertől fizetni kell a parkolásért a szegedi Árkádban. A bevásárlóközpont egyelőre rendkívül szűkszavú nyilatkozatából sok minden nem derül ki. Azt írták, a parkolórendszer kiépítése folyamatban van, valamikor szeptember folyamán indul a rendszer, aminek senki sem örül.

Arany T. János

Archív fotó: Török János

Amikor a közelmúltban kirakták a táblát a szegedi Makkosházi körúti Lidl parkolójába, hogy csak egy óra parkolás ingyenes, hatalmas volt a felháborodás a Gyöngyvirág utcai panelházakban élő, garázzsal nem rendelkező autósok körében. Az intézkedés érthető, ha a vásárlók arra panaszkodnak, hogy nincs parkoló, az áruházlánc intézkedik. Azóta követte a példát a feljebb lévő Penny és Aldi is.

Valószínűleg az Árkád is azt elégelte meg, hogy a környékben dolgozók a bevásárlóközpontban teszik le autóikat, így lassan lehetetlen parkolni. Ezért hamarosan fizetni kell náluk a parkolásért. Az Árkád sajtósától azt szerettük volna megtudni, hogyan és milyen módon tervezik a fizetős parkolás bevezetését, becsléseik szerint hány helyet foglalnak el a vásárlók elől az Árkádban parkoló, környékben dolgozók autói, és mit tudnak tenni az évek óta ott porosodó autókkal. 

A Jósika utcában már most sincs szabad hely napközben. Ha fizetős lesz Árkád, valószínűleg tovább romlik a helyzet. Fotó: Török János

Kérdéseinkre a következő választ kaptuk: Látogatóink tájékoztatását akkor kezdjük meg online/centerben, amikor ismerjük a bevezetés pontos dátumát, mert most a parkolórendszer kiépítése még folyamatban van, valamikor szeptember folyamán indul a rendszer. A szegedi Árkádban összesen 1300 parkolóhely van.

Honlapjukon azt írják, a –1 szinten elhelyezkedő Spar és Hervis áruházakban bevásárló vendégeket 200 parkolóval szolgálják ki, a fennmaradó 1100 hely a 2. illetve 3. szinten áll a látogatók rendelkezésére. 

Az autósok egy része bosszankodik, de megérti a bevásárlóközpont döntését.

Mindenki ide teszi be az autóját, ami nem normális dolog, ezért nem csodálkozom

 – mondta egy középkorú hölgy. Kevésbé megértőek a környékbeliek, akik jogosan tartanak attól, hogy ha az Árkád parkolójából kiszorulnak az eddig ingyen parkoló autósok, akkor még kevesebb lesz a parkoló az Árkádhoz közeli utcákban.

A budapesti parkolási díjak

A budapesti Örs vezér téri Árkádban az első óra ingyenes, a második óra 200 forint, a harmadik órától pedig 300 forintba kerül minden megkezdett óra. Nagyon valószínű, hogy ezekkel az árakkal találkozunk néhány hét múlva a szegedi Árkádban is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában