Szegedi hírek

2024.05.21. 07:00

Jánossy Kinga gyógyszerész a megoldások embere

Az elmúlt években nem sok minden történt a szegedi 19-es választókörzetben, mondta lapunknak a kormánypártok képviselőjelöltje. Jánossy Kinga gyógyszerész kijelentette, van megoldása a településrész problémáira.

Suki Zoltán

Hivatásom egyben a hobbim is: gyógyszerész vagyok, saját vállalkozást vezetek. Szegeden gyógyszer házhozszállítással és tanácsadással gondoskodom az idősek és a gyógyszertárba elmenni nem tudó betegek gyógyszerellátásáról

 – kezdte lapunknak bemutatkozását Jánossy Kinga, aki a Fidesz és a KDNP képviselőjelöltje a szegedi 19-es választókörzetben.

A jelölt szerint az egyik legnagyobb kihívás a városba való be-, illetve kijutás. Fotó: DM
A jelölt szerint az egyik legnagyobb kihívás a városba való be-, illetve kijutás. Fotó: DM

A kétgyermekes képviselőjelölt erdélyi kötődésű, egyetemre jött Szegedre, itt él már harminc évtizede.

– A megoldások embere vagyok, ha problémát látok, igyekszem megoldani. Nem ijedek meg az új, innovatív utaktól sem. Kellő kitartással, alázattal, megfelelő szakértői háttérrel szerintem nincs lehetetlen. Ezeken túl empatikus és fogékony vagyok az emberek problémáira. Úgy gondolom, hogy birtokában vagyok azoknak a képességeknek, amelyek alkalmassá tesznek arra, hogy a választók érdekeit képviseljem. Ez is egy szolgálat – mondta Jánossy Kinga.

Hozzátette, a körzetben élőkkel beszélgetve gyorsan kiderült, hogy az elmúlt esztendőkben túl sok minden nem történt.

Az egyik legnagyobb kihívás a városba való be-, illetve kijutás. Csúcsidőben, ez akár 75 percet is igénybe vehet, a mentő, a tűzoltó sem halad ilyenkor. Szintén előkelő helyen van a problémák sorában a közösségi terek hiánya, illetve elhanyagolt állapota, pedig ezreket vonzottak régen az itt tartott rendezvények. A járdák állapota helyenként életveszélyes, az útburkolati jelek nincsenek felfestve. Az óvodák, iskolák körül nincsenek parkolók, életveszélyben vannak a szőregi gyermekek. A csatornák és a vízelvezető árkok tisztítása sem rendszeres. Az elhanyagolt, gondozatlan közösségi terek kullancs-fertőzöttsége szintén aggasztó. De a sor itt nem ér véget, és természetesen nekem mindezekre van megoldási javaslatom

 – sorolta a problémákat a képviselőjelölt.

Jánossy Kinga szerint a településrész megérdemelne egy részönkormányzatot, mert úgy nagyobb beleszólásuk lenne a közügyekbe.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában