Szegedi hírek

2023.08.28. 13:57

Tanszert osztottak a baptisták – Galéria

Suki Zoltán

Negyven tanszercsomagot készítettek össze a szegedi baptisták. Fotó: Karnok Csaba

Tanszercsomagokat osztott a Szegedi ÚJ Esély Központ és a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió Alapítvány hétfőn délelőtt.

Az ország több pontjához hasonlóan Szegeden is tanszercsomagokat osztunk ki azoknak, akiknek az iskolakezdés több nehézséget okoz

 – mondta lapunknak a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió Alapítványának kuratóriumi elnöke. Bacsó Benjámin hozzátette: a tanszercsomag praktikus dolgokat tartalmaz. Van benne többek között füzet, vízfesték, toll és ceruza, vagyis olyan dolgok amikre szükségük van a kisiskolásoknak.

A kuratóriumi elnök azt is elmondta, hogy a gyerekeket rászorultság alapján válogatják ki azok közül, akikkel egyébként is kapcsolatban állnak. Szegeden 40, országszerte pedig 700-800 csomagot osztanak szét a baptisták.

Az eseményen jelen volt a szegedi közgyűlés Kulturális, Oktatási, Idegenforgalmi és Ifjúsági Bizottságának alelnöke is. Tóth Károly arról beszélt, hogy Szeged iskolaváros, ami a rangon kívül felelősséget is jelent. Hozzátette, nagy az igény a hasonló tanszerosztásokra, a napokban több civil szervezet is tartott hasonló adományozást.

A Baptista Tevékeny Szeretet Misszió az Új Esély Központokon keresztül az ország számos pontján jelen van. A rendezvényen elhangzott, hogy küldetésük a méltó életminőség megteremtése idős, betegséggel küzdő vagy rászoruló emberek számára. Céljuk, hogy olyan minőségi szolgáltatást nyújtsanak, amit a saját szüleiknek, nagyszüleiknek, hozzátartozóiknak is szívesen ajánlanának. A szervezet számos helyen segít egyebek mellett ételosztással, de minden időszakban vannak aktuális akcióik is, így például most a tanszerosztás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában