Újvároson az önkormányzat ingyenes tulajdonba kérte az államtól az utat

2023.08.16. 20:00

Újabb három utcaszakasz újult meg Eperjesen

Kovács Erika

Csaknem 50 milliót költhettek utakra. Illusztráció: Lang Róbert/MW

Három utcaszakaszra 54,9 millió forintot nyert az önkormányzat a TOP-Plusz keretében kiírt „Belterületi utak fejlesztése" pályázaton. A beruházás a Széchenyi Terv Plusz program részeként valósult meg, európai uniós, vissza nem térítendő támogatásból. A helyi önkormányzat tulajdonában lévő belterületi utak felújítása, korszerűsítése és fejlesztése a lakosság kedvezőbb, biztonságosabb közlekedése érdekében vált szükségessé.

Az Ady, a Petőfi és a Rákóczi utcán a mozaikosan repedezett, foltszerűen kátyús útszakaszokat újították fel, hogy komfortosabb körülmények között lehessen közlekedni. A gréderes padkanyesés után volt, ahol útalapot cseréltek, majd 2 centi vastag kötőréteget terítettek, erre pedig 3,5 méter szélességben 5 centiméter vastag kopóréteget. A padkarendezés helyi földanyagból készült 10 centiméter vastagságban, 1-1 méter szélességben. A végszelvény környezetében az útalap megerősítését is elvégezte a kivitelező.

Az elmúlt években az önkormányzat kiemelt figyelmet fordított a település úthálózatának fejlesztésére.

A legproblémásabb útszakaszainkat az elmúlt 4 évben már felújítottuk. Az említett utcák mellett Szabadság és a Táncsics utcán is felújítottunk egy-egy szakaszt. Természetesen maradt még tennivaló. Szeretnénk felújítani a Békési utat és Újvároson a Szentes felőli utcát, amelynek kritikán aluli az állapota. Itt annak idején egy útalap készült, ami mára szinte elkopott. Várjuk a TOP Plusz pályázatok kiírását. Az újvárosi utcával kapcsolatban pozitívum, hogy lassan végre a mi tulajdonunkba kerül. Ez egy állami tulajdonú út, de kezdeményeztük az ingyenes tulajdonba vételt. Most bírálják el, reméljük, hogy a végeredmény kedvező lesz számunkra 

 mondta Kabai Mátyás polgármester.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában