A vásárhelyi polgármester árulóknak és a város ellenségeinek nevezte a fideszeseket, Kis Andreát és Krupiczer Ferencet

2023.08.16. 16:55

Zaklatott állapotba került Márki-Zay Péter

Márki-Zay Péter polgármester a szerdai közgyűlés zárt napirendi pontja után önmaga szerint is zaklatott állapotban kelt ki magából. Mindezt azért, mert a szavazás végeredménye nem úgy alakult, ahogy szerette volna.

Kovács Erika

Kikelt magából Márki-Zay Péter és képviselőtársait ócsárolta. Archív Fotó: Bánkúti Sándor

A közgyűlés zárt ajtók mögött tárgyalt két idős asszony kérelméről, akik a nyugdíjas lakóparkba kívánnak költözni. Ehhez kértek kedvezményt a Márki-Zay Péterék által a tavaly ősszel brutálisan, 100 százalékkal megemelt egyszeri, belépési díjból, de a kedvezményhez nem jött össze a szükséges szavazat.

100 százalékos volt az emelés

A 20 százalékos, adható kedvezmény már a július végi rendes közgyűlésen is szóba került. Az egyszeri belépési díjat tavaly novembertől emelte fel a korábbi összeg duplájára a Márki-Zay Pétert támogató többség. Egy 49 négyzetméteres lakás esetében például 9,5 millió forintot kell fizetni. Ezzel azt érte el az önkormányzat, hogy míg korábban 40-en álltak sorba a nyugdíjas lakóparki lakásokért, a 100 százalékos emelés után mindenki visszakozott, így 8 lakás jelenleg is üresen áll. A július végi közgyűlésen sem jött össze a kellő számú szavazat, hogy legfeljebb 20 százalék kedvezményt biztosíthassanak a beköltözőknek.

A képviselők augusztus 16-án szerdán zárt ajtók mögött tárgyaltak 2 jelentkező kedvezménykérelméről, ami után Márki-Zay Péter az említett videót közzétette. Szerinte a fideszesek, valamint Kis Andrea és Krupiczer Ferenc – akik korábban az ő csapatába tartoztak – szándékosan akadályozzák a lakópark sikeres működését.

Márki-Zay emberi aljasságról beszélt

Ők és a fideszesek akadályozzák a lakópark sikeres működését. Az árulók és a város ellenségei azon dolgoznak, hogy ennek a két asszonynak ne legyen jó. Mindenki, aki ebben részt vett, szégyellje magát, nagyon fel vagyok zaklatva. Ez már nem politika, hanem az emberi aljasságnak az a szintje, amit az ember nem tud megérteni. Normális ember ilyet nem szavaz le, nem menekül el a közgyűlésről, nem tartózkodik 

– mondta Márki-Zay Péter a 8 perces videóban.

Krupiczer: A polgármester hazudik

A név szerint megemlített Kis Andrea képviselő kijelentette, a videóban csúsztatott a polgármester. Ő ugyanis családi okok miatt jelen sem volt a zárt ülésen. Azt is mondta, Márki-Zay Péter előzetesen nem is egyeztetett velük. Vele és Krupiczer Ferenccel gyakorlatilag szóba sem nagyon áll. Véleménye szerint a polgármesternek a közgyűlés csak egy akadályozó tényező a tervei véghezviteléhez, a képviselők pedig bábuk a sakktábláján.

Márki-Zay Péter hazudik, felelőtlen, szenzációhajhász és kampányguru

 – ez Krupiczer Ferenc véleménye a polgármester hozzáállásáról.

Ebből a kérdésből is kampányt akar csinálni. Magáról a zárt ülésről nem beszélhetek, viszont Márki-Zay Péter a videós nyilatkozatával megsértette a törvényt. A jogszabály szerint a zárt ülés eredményéről lehet tájékoztatást adni, de az odáig vezető útról, hogy például ki hogyan szavazott, nem

 – mondta a Délmagyarországnak Krupiczer. Hogy emiatt tesz-e hivatalos lépéseket, még alszik rá egyet, de valószínűleg igen.

Hogy ki az aljas ebben a történetben, arról is lehetne vitatkozni. A polgármester láthatóan álkereszténnyé vált, mert keresztény ember nem nyilatkozik így, ahogy ő

 – jegyezte meg a képviselő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában