A mártélyi tanösvényen az EVP az életmódváltásra is felhívta a figyelmet

2023.09.23. 15:08

A családok 7 állomáson adtak számot egészségvédelmi tudásukról - Fotók

Családi napot rendezett a Hódmezővásárhelyi–Makói Egészségügyi Ellátó Központ EVP Irodája Mártélyon. A családoknak a tanösvényen 7 állomást érintő sétán kellett részt venniük.

Kovács Erika

Jó időben, jó levegőn zajlott az EVP rendezvénye Mártélyon. Fotó: Kovács Erika

Mintegy 70-en jelentkeztek az Egészséges Város Program (EVP) szombati, mártélyi rendezvényére. Voltak, akik éppen arra kirándultak és ők is csatlakoztak a játékos ismeretterjesztő programhoz, ami a Románia-Magyarország határon átnyúló INTERREG pályázat része volt.

A lakosság egészségügyi állapotának javítása érdekében négy típusú megbetegedésre hívtuk fel a figyelmet az elmúlt 3-4 évben. Több alkalommal szerveztünk tüdőrák-, anyajegy-, emlő- és szív-érrendszeri szűréseket. A pályázati programunk december 31-én zárul, ennek része a mostani eseményünk itt Mártélyon, illetve a jövő héten szombaton, szeptember 30-án Makón

 – tudtuk meg Gyurisné Pethő Zsuzsannától, az EVP és a Makói Egészségfejlesztési Iroda programigazgatójától.

A mártélyi tanösvényen hét állomást állítottak fel, ahol a szervezők az életmódváltásra hívták fel a figyelmet. Mindenhol az EVP-vel, vagy az egészséges élettel kapcsolatos kérdést kellett megválaszolniuk a résztvevőknek. Volt, ahol az EVP munkatársai a különböző szűrések jelentőségére hívták fel a figyelmet. A daganatos betegségek megelőzése kapcsán szóba került a mozgás és a táplálkozás szerepe is, amik az életmódváltás alapjai is. Játékos feladatokat is meg kellett oldani. Az akadálypálya teljesítése után a résztvevőket bohócműsor várta, majd három csapatot sorsoltak ki, akik a makói kalandparkba nyertek belépőt.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában