Helyi közélet

2023.09.19. 17:57

Békésebb vizekre eveztek a tűzoltók szeptember harmadik hétvégéjén

Delmagyar.hu

Fotó: Molnár Robin/Tisza KMSZ

A hivatásukkal járó kihívások után békésebb vizekre eveztek a tűzoltók szeptember harmadik hétvégéjén. Ezúttal nem a folyamatos rohanásról és a mentésekről szólt a napjuk, hanem a türelemről, a nyugalomról és a jó fogásokról. A tűzoltók ugyanis egy barátságos horgászversenyt szerveztek Felgyőn, ahol 16 horgász állt, vagyis ült rajthoz a vízparton.

Reggel hét órától már gyülekeztek a versenyzők, akik az ünnepélyes megnyitót, majd a sorsolást követően elfoglalták saját szektorukat.

Szegedről, Hódmezővásárhelyről, Szentesről, Csongrádról és Csanytelekről is érkeztek lelkes amatőrök. Az első bedobást követően már jöttek is sorban a fogások. Nagyon szépen teljesítettek a tűzoltók, hiszen a fejenkénti átlagfogás több, mint 27 kg volt. A nap folyamán összesen 442 kg halat fogtak ki a versenyzők, melyeket persze a mérlegelés után – igazi sporthorgász módjára – sértetlenül engedtek vissza saját közegükbe.

Két szektorgyőztest avattak a nap végén, az A szektorban Szabó-Bogár Imre, a B-ben pedig Tolnai Krisztián horgára akadt a legtöbb hal. Az abszolút győztes végül Szabó-Bogár Imre lett, több mint hatvan kilónyi hal landolt a nap végére a szákjában.

A pálya legnagyobb halát Kakuszi Sándor szákolta ki, öt kiló feletti példányt fogott a csalijával.  

A mérlegelést az ebéd követte, amire szükségük is volt a megfáradt versenyzőknek. Aki idén lemaradt a népszerű versenyről, jövőre bepótolhatja, hiszen a szervezők 2024-ben is meghirdetik a tűzoltó-horgászversenyt Csongrád-Csanád vármegyében.

Olvasható a Katasztrófavédelem oldalán. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában