Helyi közélet

2023.09.20. 11:20

Immár szó szerint életet menthet a színház

Koós Kata

Katona Márta volt énekkari tag, jegypénztáros és Sojnóczky Sándor, a Szent-Györgyi Albert Rotary Club elnöke szerdán adta át az életmentő készülékeket Barnák László főigazgatónak. Fotó: Török János

Két nagylelkű adományozó, Katona Mária volt énekkari tag, jegypénztáros, valamint a Szent-Györgyi Albert Rotary Club jóvoltából egy-egy életmentő defibrillátor készüléket helyeztek el a Szegedi Nemzeti Színház nagy- és kisszínházának épületében. Barnák László főigazgató úgy fogalmazott, az adományoknak köszönhetően immár szó szerint életet menthet a teátrum. Elmondta, esténként 500-600 néző, a dolgozókkal együtt 700-800 ember fordul meg a nagyszínházban, majd hangsúlyozta, hogy nem csak épületben, de annak környékén, például a városi tömegrendezvények alkalmával is életet menthetnek a kapott eszközök. A főigazgató arra vonatkozó reményének is hangot adott, hogy a teátrum hamarosan életmentő pontként fölkerülhet az országos hálózat palettájára.

Fotó: Török János

A készülékeket Katona Márta és Sojnóczky Sándor, a rotary club elnöke személyesen adta át a főigazgatónak szerdán. Jelen volt az Országos Mentőszolgálat több munkatársa is. Túri Mihály, az OMSZ Dél-alföldi Regionális Mentőszervezet vezető mentőtisztje elmondta, hogy noha az életmentés oroszlánrésze mindig a kiérkező mentőkre hárul, de az utóbbi évek statisztikái bizonyították, hogy a segélyhíváskor laikus által elkezdett újraélesztési tevékenység többszörösére növelheti az újraélesztés sikerességét.

Hangai József, a regionális mentőszervezet kommunikációs munkatársa hozzáfűzte, hogy már zajlanak az egyeztetések a színházzal arról a dolgozói tanfolyamról, amelynek elvégzése után a teátrum felkerül életmentő pontként az országos térképre és a Szív City alkalmazásba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában