Helyi közélet

2023.09.27. 19:30

Ismét 4 millió forinttal támogatja az önkormányzat a Makói Gumiipari Szakszervezetet

A munkavállalók jogi képviseletének finanszírozására korábban is nyújtott segítséget a város az érdekvédelmi szervezetnek, ezt az együttműködést hosszabbították meg a képviselő-testület szerdai döntését követően.

Nagy Szabolcs

Támogatják a szakszervezetet. Fotó: Nagy Szabolcs

2021-ben kereste meg először a Makói Gumiipari Szakszervezet az önkormányzatot és Lázár Jánost, a térség országgyűlési képviselőjét, mert költségvetésükbe nem fért bele a Continental makói gyárában dolgozók ügyvédi költségeinek finanszírozása.

Akkor az önkormányzat 4 millió forint támogatást nyújtott erre a célra, a képviselő-testület szerdai ülésén ugyanekkora összeget szavazott meg. Az erről szóló szerződést az ülést követően alá is írta a polgármester és a Makói Gumiipari Szakszervezet elnöke.

Ez a támogatás a mi költségvetésünk jelentős része, csakhogy a nagyságrendek érzékelhetőek legyenek, a munkáltató 540 millió forinttal költött többet 2022-ben, mint 2021-ben ügyvédi és szakértői költségekre 

– mondta el Hajdú Roland. A szakszervezeti elnöktől megtudtuk, a korábbi támogatásból jogi segítséget nyújtottak például a munkavállalók számára a kollektív szerződések módosításának ügyében, de olyan kérdésben sem tudtak másfél év alatt dűlőre jutni a vállalattal, hogy kötelességük-e válaszolni egy szakszervezet hivatalos leveleire.



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában