Szegedi hírek

2023.09.21. 18:34

Korszerűsítették a Gyík utcai óvodát – Galéria

Bár a gyerekek már a nyár végén visszatérhettek a Gyík utcai intézménybe, a felújítás utáni hivatalos átadót csütörtökön tartották az óvodában. A rendezvénye elhangzott, ez a 14-ik óvoda, ami megújult Szegeden, a rekonstrukciók főként európai uniós forrásokból valósultak meg.

Delmagyar.hu

Megszépült, korszerű környezetben tölthetik napjaikat az óvodások. Fotó: Gémes Sándor

 Meggyőződésem és tapasztalatom szülőként, hogy a kisgyermekes családok számára talán a legfontosabb családtámogatás egy város, egy önkormányzat részéről, hogy szép környezetet tudjanak biztosítani a gyermekeknek 

– fogalmazott Botka László polgármester a Szegedi ÓVI Felsővárosi Óvodájának csütörtöki projektzáróján. Az intézmény korszerűsítésére 395 millió forintot költöttek, ebből 329 millió volt az európai uniós támogatás. A városvezető elmondta, a Gyík utcai intézmény már a 14-ik szegedi óvoda, amely megújult, és tovább szeretnék folytatni a programot. Kitért arra is, hogy az eddigi tapasztalatok szerint az energetikai korszerűsítés révén az intézmények energiafelhasználása akár 60 százalékkal csökkenhet, vagyis megéri erre költeni.

A 108 férőhelyes, 1981-ben átadott Gyík utcai intézményben a homlokzat és a lábazat hőszigetelést kapott, és a tető hő- és vízszigetelését is kialakították. Napelemes rendszert is telepítettek és nyílászárókat is cseréltek, kivéve a konyhánál. Kialakítottak egy akadálymentes vizesblokkot, új elektromos hálózatot építettek ki, és összesen 155 lámpatestek cseréltek korszerű LED-es világításra. Ezen felül többek között a fűtési rendszert is korszerűsítették, ennek keretében 73 radiátort cseréltek le.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában