Nem kezdték el a tanítást, a közgyűlésnek nem küldték el a megadott határidőig az éves beszámolót

2023.09.27. 09:30

Megsértette a használati szerződés 20. pontját a Kalyi Jag

A használati szerződés 20. pontjával ellentétben a hódmezővásárhelyi képviselők sem írásban, sem szóban nem kaptak tájékoztatást a Kalyi Jag Egyesülettől a 15 évre ingyenes használatba kapott Nyár utca 56. szám alatti iskolaépülettel kapcsolatban. Nem kezdték meg a tanítást sem, pedig azért sürgették tavaly az épület használatba vételét.

Kovács Erika

Elvileg jövőre kezdik az oktatást. Az egyesület elnöke néhány napja lapunknak azt nyilatkozta, a felújítás során rejtett gépészeti hibák is előkerültek. Eddig több tíz millió forintot költöttek az épületre, de még legalább 30 milliót kell. Fotó: Kovács Erika

Mint lapunk néhány napja megírta, az ígérettel ellentétben nem kezdődött el a tanítás Hódmezővásárhelyen, a volt „Táltos” iskola épületében, amit a közgyűlési többség a tavaly szeptemberi közgyűlésen 15 évre adott ingyenes használatba a Kalyi Jag Egyesületnek.

A Kalyi Jag iskolájának kérdése kizárólag azért került szóba a szeptember 19-i ülésen, mert napirend előtt Galambos Kornélné, a Fidesz és a Szeretem Vásárhelyt Egyesület önkormányzati képviselője rákérdezett.

Kíváncsi lennék, hogy állnak a felújítások? Arról volt szó, hogy idén szeptemberben indítják a képzéseket. Elindították-e, ha igen milyen szakmákban?

 – kérdezte a képviselő.

Gyöngyösi Ferenc alpolgármester válaszában azt mondta, szeptember 13-án járt Hódmezővásárhelyen Varga Gusztáv, a Kalyi Jag Egyesület elnöke. Berényi Károly alpolgármesterrel együtt hárman bejárták az épületet. Kiderült, próbafűtést végeztek, víz-, gáz- és központi fűtés szerelő már járt az intézményben. A beázásokat megszüntették. Néhány tantermet és a tanárit kifestették. A tálalókonyha még nincs kész és engedélyei sincsenek. Az alpolgármester csak a tűzvédelmi szabályzatot és az érintésvédelmi jegyzőkönyvet látta. Az iskola nem kezdte meg a működését, úgy tudja, 46-an jelentkeztek volna, közülük 26-an nappali tagozatra.

 

Az önkormányzat és a Kalyi Jag között létrejött használati szerződés 20. pontja egyébként kimondja, „a használatba vevő vállalja, hogy az ingatlan használatával kapcsolatos minden lényeges körülményről, a használatba adás céljának megvalósulásáról, az ingatlanban folytatott tevékenységéről minden év augusztus 31. napjáig írásbeli és szóbeli tájékoztatást nyújt Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlése részére.”

 

Krupiczer Ferenc képviselő rákérdezett, hogy a Kalyi Jag beküldte-e az éves beszámolóját az önkormányzathoz. Gyöngyösi Ferenc a szeptember 19-i közgyűlésen azt válaszolta, beszámolót nem nyújtott be az egyesület.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában