Helyi közélet

2023.09.05. 17:00

Megújult az út Földeák és Maroslele között

Szabó Imre

Fotó: Szabó Imre

Befejeződött a Földeákot Maroslelével összekötő út 3,9 kilométernyi szakaszának felújítása

 – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Ezzel mostantól a két falu között végig jó minőségű úton lehet közlekedni, amivel a két település között fekvő, érintett Óföldeák lakói is jól jártak. 

A közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelezőnek a munkaterületet még áprilisban adták át; akkor úgy számoltak, hogy a fejlesztés 90 napot vesz igénybe. A projektet egy 1,5 milliárd forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás részeként valósították meg, ami több hasonló beruházást is tartalmazott. A Földeák és Maroslele közti útfelújítás ezen belül 538 millió forintba került. A szakemberek gondoskodtak a meglévő felület profilmarásáról, a szükséges helyeken a teljes pályaszerkezet cseréjéről, ezt követően aszfaltkiegyenlítő réteg, majd aszfalt kopóréteg és új padka épült. Kicserélték a közlekedési táblákat is és új, tartós burkolati jeleket festettek fel.

A beruházás megvalósulását követően várhatóan nő a forgalombiztonság és nagymértékben javul az út szolgáltatási színvonala. A Magyar Közút bízik abban, hogy a megújuló országos közút a térségben betölti a neki szánt szerepet, biztosítva ezzel a térségi központok, óvodák, iskolák, munkahelyek, intézmények gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb elérését – zárul a tájékoztató.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában