Szegedi egyetemi hírek

2023.09.08. 19:01

Több mint ezer külföldi gólyával kezdődik az egyetemi tanév Szegeden – Galéria

Orientációs napokkal segítette a héten megérkezett, külföldi gólyák beilleszkedését a Szegedi Tudományegyetem. Jelenleg több mint száz országból tanulnak hallgatók az SZTE-n.

Koós Kata

Az új külföldi hallgatók pénteken tettek esküt a Dugonics téren. Fotó: Karnok Csaba

Több mint 1200 új, külföldi hallgató kezdheti meg tanulmányait a Szegedi Tudományegyetem idegen nyelvű képzésein a 2023/24-es tanév felvételi és beiratkozási statisztikái alapján – tájékoztatott az SZTE közleményében. Jelenleg körülbelül 130 országból tanulnak hallgatók az SZTE-n, ezzel országosan is egyedülállóan sokszínű közösséget alkotnak a szegedi egyetemisták. A különböző ösztöndíjprogramokkal érkezett és a fizetős képzéseken résztvevő diákok beilleszkedését, tanulmányaik megkezdését szeptember 6. és szeptember 8. között orientációs napokkal segítette az SZTE Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatósága.

A hallgatókat Bene Tamás nemzetközi és közkapcsolati igazgató köszöntötte, aki elmondta, a tavalyi évhez képest húsz százalékkal nőtt idén a felvett, külföldi gólyák száma. 

Az orientációs rendezvényen a diákok megismerkedhettek mentoraikkal, informálódhattak a hallgatói szolgáltatásokról. A rendezvényen megjelentek az SZTE szolgáltató egységei, többek között az SZTE Alma Mater, az SZTE Karrier Iroda, az Idegennyelvi Kommunikációs Intézet, az American Corner, az Életvezetési Tanácsadó Központ és a Sportközpont. Az elsőéves hallgatók azt is megtudhatták, milyen lehetőségeket kínálnak a EUGLOH és a Coursera programok.

A héten egyéb rendezvényekkel is segítették a külföldi diákok beilleszkedését, többek között csapatépítő játékokkal és információs előadásokkal. 

Pénteken a nemzetközi hallgatók letették a gólyaesküt a Dugonics téren, Széll Márta, az SZTE stratégiai rektorhelyettese köszöntötte őket. Majd este Welcome Party-t rendeztek tiszteletükre a napokban újranyitott JATE Klubban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában