Helyi közélet

2023.10.16. 19:00

Felújították a hódtói kutyafuttatót

Felújították a hódtói kutyafuttatót a Márki-Zay Péterhez köthető civil és politikai szervezetek, a Tiszta Vásárhelyért Egyesület és a Mindenki Magyarországa Mozgalom és a Minden Fiatal Magyarországa Mozgalom, amit élő közvetítéses bejelentkezéssel ünnepeltek meg. Mint kiderült, még nem teljesen készült el, de azért átadták.

Kovács Erika

Hétfőn elmentünk a kutyafuttatóhoz és lefotóztuk a kerítésen belüli, szombaton átadott fejlesztéseket. Fotó: Kovács Erika

A videóban Kecskés Fanni, aki az utóbbi időkben Márki-Zay Péter polgármester, a Mindenki Magyarországa Mozgalom és Mindenki Magyarországa Néppárt elnöke számos megmozdulásán szerepet kap, elmondta, hogy ötletüket, hogy felújítják a kutyafuttatót, Márki-Zay Péter felesége azonnal támogatta, szerinte az ő kezdeményezése volt a Tisza-Kaszap utcáknál lévő kutyafuttató megépítése is. Az ottani új kutyafuttatót egyébként Mester János 3 milliós képviselői alapjából valósították meg, ehhez csatlakoztak adományaikkal civil és politikai szervezetek, illetve kutyabarátok a futtató játékelemeinek beszerzéséhez. Mint korábban megírtuk, lakossági igény volt a nagy alapterületű kutyafuttató építése, erről egy lakossági fórumon esett szó.

A videós bejelentés szerint a hódtói kis kutyafuttatóban az ebeknek akadály- és szlalompályát létesítettek, beszereltek egy libikókát, a futtató előtti járdát újrabetonozták, rendezték az egyenetlen terepet. A gyűrű elemet, a speciális kutyaitatót és a kukát ezután szerelik be.

Úgy látszik, hogy a kutyák helyzete Hódmezővásárhelyen rohamosan javul

 – kezdte az avatóbeszédét Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere. Utalt rá, két éve egy lakossági fórumon merült fel, hogy játszótér kellene a kutyáknak. Építettek egy új, nagy területű kutyafuttatót a Tisza és Kaszap utcák sarkánál, most pedig felújították a régi, meglévő kutyafuttatót.

 A város két legnagyobb lakótelepéhez közel vannak a futtatók, ez kényelmes azoknak, akik a környékben laknak. Ez a nap az adományozás és az önkéntes munka ünnepe is

 – mondta Márki-Zay Péter polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában