Pusztaszer

2023.10.11. 09:00

Illegális hulladéklerakót számoltak fel

Imre Péter Géza

Négy zsáknyi 5 mázsa illegálisan lerakott hulladékot szállítottak el. Fotó: pusztaszeri önkormányzat

Még szeptemberben szóltak a lakosok, hogy a megyehatáron, a határút mellé leraktak négy, úgynevezett bigbag zsáknyi, összesen 500 kilogramm hulladékot. Szabó Sándor mezőőrrel megvizsgáltuk a lomtalanításból származó szemetet: gyerekjátékot, ruhákat, háztartási eszközöket és vegyes hulladékot földdel összekeverve találtunk. A zsákok tartalmát később szelektíven kiválogattuk. Meggyőződésem, nem pusztaszeriek tették ki

 – mondta Máté Gábor polgármester. A fenti történet a településen és külterületén kirívó esetnek számít, mert a mezőőr mindenre ügyel, a lakosok is őrködnek, azonnal jeleznek, ha ilyet tapasztalnak és már a „kezdeményt” is megszüntetik. A négy zsáknyi szemetet is elszállították. 

A négy zsáknyi szemetet el is szállították.  Fotó: pusztaszeri önkormányzat

Az első szemétadag kidobása jár nagyobb lelkiismeret-furdalással, a másodikat már könnyebb mellé tenni. Viszont érdekes dilemma, ha azt látják, hogy eltűnt a szemetük, azt gondolhatják, ide nyugodtan rakhatják, elviszik

 – morfondírozott a faluvezető. Hozzátette: Pusztaszeren jól működik a hulladékkezelés, mindenhonnan rendszeresen és pontosan, heti egy alkalommal szállítják el. Ebbe a folyamatba a külterületen, a tanyákon élőket is bevonták, ők emblémás zsákot vehetnek erre a célra, amit közterületre kihelyezve elvisznek tőlük. A szelektívet pedig kéthetente szállítják, vagy a hulladékudvarba vihető.

Szabó Sándor elmondta: ekkor találtak még két bigbag zsáknyi, mintegy 2 köbméternyi birkagyapjút is kidobva. Ebből, fűzte tovább Máté Gábor, az egyik helyi lakos szalma és darált gally hozzáadásával talajtakarót, mulcsot készített. Egyébként a zsákok azonossága okán arra gyanakszanak, egy helyről került ki az út mellé a hulladék. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában