Szegedi hírek

2023.10.02. 16:20

Játszótereket újítottak meg Szegeden

Három megújult és egy új játszótér készült el európai uniós forrásból Szegeden. A legkisebbektől a tinikig mindenki találhat ezek között olyat magának, ahol aktívan töltheti el szabadidejét.

Timár Kriszta

Hamarosan mindegyik felújított játszóteret birtokba vehetik a szegedi gyermekek. Fotó: Török János

Uniós forrásból három játszótér is megújult és egy új épült Szegeden. A Kereszttöltés utca és a Selyem utca által határolt területen 15 millió forintból elbontottak 700 négyzetméternyi rossz állapotú, balesetveszélyes járdát és térburkolatot, egy betonmedencét, két rossz állapotban lévő, elhasználódott, sportolásra alkalmatlan pingpongasztat és két hulladéktárolót, illetve felújítottak 9 padot. Az elbontott területeken zöldfelület létesült 946 négyzetméteren. A közpark rehabilitáció második ütemében 550 négyzetméternyi közlekedőt, járdát újítottak fel, megújult a palánkos sportpálya és egy pingpongasztal, továbbá új hulladékgyűjtőket is kihelyeztek. 

Több mint 80 millió forintból rendezték a Szegedi Szakképzési Centrum József Attila Általános Iskola és Szakképző Iskola előtti területet. A projekt részeként a Gyík utca–Csaba utca által határolt közterületen új bébijátszótér létesült homokozóval, fészekhintával, rugós játékkal, mérleghintával, játszóvárral és hintával. A játszótéri eszközök mellett padok és hulladékgyűjtők is kerültek a területre. A kerítéssel körbevett részen mozgáskorlátozottak részére kialakított játékelem is található, emellett ivókút és egy graffitifal várja a látogatókat. A Selyem utca–Lugas utca közötti téren lévő, elsősorban a kisiskolás gyermekek igényeinek megfelelő játszótér új elemekkel bővült, köztük található forgó, kreatív panel és játszóvár, valamint további padokat és hulladékgyűjtőket helyeztek ki. A Gyík utca–Csaba utca töltés felőli oldalán lévő játszótér – mely a tizenéves korosztály igényei szerint került kialakításra –, hintával, mászófallal, láncos egyensúlyozóval, rugós játékokkal és egy fitnesz eszközzel gazdagodott. 

Fotó: Török János

A Zöldfa utcai közösségi tér 33 millió forintból újult meg. Itt felújították a sportpályát és épült egy komplex felnőtt fitnesz park is. A projekt keretében a téren található játszótéri eszközök elkopott, elhasználódott ütéscsillapító burkolatait kicserélték, új padokat és hulladékgyűjtőket helyeztek ki, valamint 1.441 négyzetméternyi zöldterületet is kialakítottak.

A projektek zárásaként október 6-án, szombaton 10 órától családi napot rendeznek a Csaba utca és Gyík utca sarkán létesült játszótéren.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában