Helyi közélet

2023.10.20. 07:00

Rajz- és logópályázat Pusztaszeren

Imre Péter Géza

Máté Gábor elmondta, milyen logótervekre számítanak. Fotó: Imre Péter

Az önkormányzat a szociális ellátóval és a könyvtárral közösen hirdetett logó- és rajzpályázatot. A Pusztaszeri Szociális Intézmény és Közösségi Színtérnek – a falu köznyelvén szocinak –, Jaksa Tibor jegyző által kitalált mozaikszóval PuSziKöSzi-nek elkeresztelt intézménynek keresnek logót, olyat, amely kifejezi a működését és a tevékenységét.

Máté Gábor polgármester elmondta, az elkészítéshez bármilyen technika használható, de a tervezésnél fontos elvárás, hogy egyszerű, egyedi, az apró részletektől mentes legyen, szürke és színes árnyalatban, valamint tetszőleges méretben is érvényesüljön és érzelmeket váltson ki. A terveket november 30-áig a polgármesteri hivatalba kell eljuttatni. A fenti mozaikszó kiindulási alap lehet a tervekhez, az ötletekhez.

A könyvtárral közös rajzpályázat az óvodásokat és az iskolásokat célozza meg, a címe Az én Pusztaszerem.

 

 Az ötlet a hon- és népismeret, korábbi nevén történelemórához kapcsolódik, ahol a gyerekekkel beszélgetve kiderült, sok környékbeli szép és nevezetes helyet ismernek. Innen jött, hogy örökítsék meg, nekik mit jelent Pusztaszer, mi a legfontosabb, a legmegragadóbb számukra a településen

 – mondta az általános iskolában tanító, egyben könyvtáros ötletgazda Koszti Tamás.

Hozzátette, már 15-20 pályamű beérkezett a bibliotékába, a beküldési határidő október 31-e. A rajzokból majd kiállítást rendeznek a könyvtárban, a legjobb tizenháromból pedig naptárat készítenek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában