Előrehozott karácsonyi ajándék a kormánytól

2023.11.16. 19:30

A gimnáziumban átvehető az igényelt notebook

Megérkezett Szentesre is a notebook-szállítmány, amit a kormány jóvoltából azok az 5.-10. évfolyamon tanuló diákok kaphatnak, akik megigényelték a KRÉTA-rendszerben. A Horváth Mihály Gimnázium már megkapta az eszközöket, december 15-ig vehetők át.

Darók József

A szentesi gimnázium 134 notebookot kapott, ebből 94-et hazavihetnek a diákok. Fotó: Darók József

A Horváth Mihály Gimnáziumba is eljutottak azok a notebookok, amelyekkel a 7.-10. évfolyamon tanuló diákok magasabb szintű digitális képzését segíti a magyar kormány, illetve ezzel is igyekszik levenni a terhet a családok válláról.

Országos program keretében igényelhetnek korszerű eszközöket az 5.-10. évfolyamon tanuló diákok. A szentesi iskolák közül elsőként a Horváth Mihály Gimnáziumba érkezett meg a notebook-szállítmány. Farkas Sándor miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő az intézményben csütörtökön délután úgy fogalmazott, szeretnék magasabb szintre emelni a digitális oktatást.  

Szeretnénk elérni, hogy a digitális oktatás minél magasabb színvonalra kerüljön, a tanulók minél magasabb szinten el tudják sajátítani azt az új világot, amiben már most élünk, és a jövőt is meghatározza. Ennek egyik alapvető feltétele, hogy megfelelő eszközöket használjanak, nem csak az iskolapadban, hanem otthoni célra is, ezért a KRÉTA-rendszerben igénylési lehetőséget kínált a kormány

 – közölte a térség országgyűlési képviselője.

Országosan 1462 településen, 2572 iskolában, mintegy háromezer feladatellátási helyen, összesen közel 580 ezer notebook talál gazdára a diákok körében. Az országgyűlési képviselő elmondta, gyakorlatilag minden igénylő megkapja a notebookot, különösebb elbírálás nélkül. A program már a tavalyi évben elkezdődött, és a következő két évben is folytatódik. 

Sok család nem engedheti meg magának, hogy értékes számítógépet vásároljon. Ezzel is szeretne a kormány segíteni, hogy ne kelljen erre áldozni a tanulóknak, így ezek az eszközök karácsony előtti ajándéknak is tekinthetők

 – tette hozzá Farkas Sándor. Ezek segítségével jobban el tudják sajátítani a tananyagokat, és az sem kizárt, hogy tanulás után szórakozásra is használják.

A Horváth Mihály Gimnáziumba 134 darab gép érkezett, ebből 94 darabot a diákok hazavihetnek tanulmányaik segítésére, 40 pedig az iskolában marad a mindennapos oktatás céljaira. A gépeket csak a gimnáziumi tanulmányaik befejezése után kell visszaadniuk. A többi szentesi iskolába is eljutnak az igényelt digitális eszközök.

Az iskola igazgatója, Sipos Kitti és pedagógus kollégái várják a diákok szüleit, gondviselőit, hogy minél előbb átadhassák a gépeket a diákoknak, és legkésőbb december 15-ig vehetők át –hangzott el a hivatalos átadáson.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában