Csongrád

2023.11.30. 18:28

A sportkoncepció és a futópálya is zöld utat kapott

Elfogadta a csongrádi képviselő-testület a város öt évre szóló sportkoncepcióját, és arról is döntöttek, önerőből futópálya épül a Szentháromság téri parkban. A testület közmeghallgatást is tartott.

Darók József

A sportügyek főszerepet játszottak a testületi ülésen. Fotó: Darók József

A csütörtöki képviselő-testületi ülésen tárgyalták a város 2023-2028 közötti sportkoncepcióját. Mint Cseri Gábor alpolgármester elmondta, a várost élhetőbbé teszi, ezért is fontos a sportkoncepció megalkotása, amin lehet még a későbbi egyesületi tapasztalatok alapján módosítani. Minden bizottság támogatta a koncepciót, a testület is egyhangúlag fogadta el azt.

Csongrád önkormányzata évek óta kereste annak lehetőségét, hogy pályázati forrásból futókört alakíthasson ki a városban. A Szentháromság téri park több alkalommal felmerült már helyszínként, ami a többi vizsgált helyszínnel szemben költséghatékony és gyorsabb kivitelezés lehetőségét kínálja, valamint szakmai szempontok is mellette szólnak. Most egy régi adósságot törleszt azzal a testület a lakosság felé, hogy önerőből megvalósítja a futópályát. 

Fotó: Darók József

Az ülésen többek között elfogadták még a helyi adókra vonatkozó előterjesztést, és a Tari László Múzeum intézményvezetői pályázatának kiírásához szükséges szakmai bizottság összetételéről is egyhangúlag szavaztak. Támogatták azt az előterjesztést is, hogy idén két Év családja-díjat adományozzon a város.

A közmeghallgatáson Kiss Péter korábbi képviselő arra hívta fel a figyelmet, hogy nincs a városban olyan nyilvános hely, ahol a Csongrádról Auschwitzba deportált 236 emberre emlékezhetnének. A jövőre elérkező 80. évforduló jó alkalmat kínálna egy emlékhely létrehozására. Az idő rövidsége miatt egy másik javaslattal, egy úgynevezett botlatókő elhelyezésével is előállt, amire Szentesen is van példa, az elhurcolt személyek utolsó otthona előtti részen helyezik el a járdába. 

Fotó: Darók József

Hankó Zoltán a városi és a Tisza-gáti kerékpárutak állapotát kifogásolta. A polgármester válaszában említette, hogy jövőre egy TOP-os pályázatban lehet erre a célra forrás. Rostáné Hajdú Erzsébet a fák karbantartását nem tartja kielégítőnek, nagyra nőttek, beárnyékolják a lakásokat. Többek között a zeneiskola és a művelődési központ közötti nagyon forgalmas átjárónál kért megoldást, és szóvá tette, hogy a csúszós falevelek balesetveszélyesek szerte a városban, és néhány utcát egyirányúsítani kellene. Bedő Tamás egyetértett a felvetésekkel, és türelmet kért, a városellátó fokozatosan végzi a munkát, januártól egy főállású munkatárs nyesi a fákat. Deák József egy Ellésmonostorhoz vezető kerékpárút létesítése mellett érvelt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában