Szegedi hírek

2023.11.01. 11:12

Borzongani gyűlt a tömeg a vadasparkba – Galéria

A kedd délután leszakadó heves eső sem vette el a látogatók kedvét egy kis halloweeni borzongástól és kalandoktól a Szegedi Vadasparkban. Bár a megszokott roham elmaradt, azért a programok fő helyszínén, az Elefántház előtt összegyűlt a tömeg kedden kora este.

Arany T. János

Halloween állatokkal. Kellemes borzongás, bűvészek, tánc és zene várta a Szegedi Vadaspark látogatóit a park idei utolsó rendezvényén. Fotó: Karnok Csaba

A Szegedi Vadasparkban már évek óta hagyomány, hogy az utolsó nagy rendezvényüket október 31-én tartják, amikor Halloween jegyében a borzongásé főszerep. Idén Halloweeni Cinemazoo néven rendezték meg a park egyik legtöbb látogatót vonzó, hagyományos rendezvényét kedden késő délutántól kora estéig. Az elmúlt években megszokott hatalmas tömeg, brutálisan erős, színházi reflektorokkal közlekedő, minden szembejövő szemébe belevilágító büszke apukák most nem jöttek el annyian, amennyien szoktak, amihez valószínűleg a délután leszakadó esőnek lehetett köze.

A vadaspark és Halloween rajongóit azonban nem riasztotta el egy kis eső, ezért természetesen idén is nagy sikere volt a rendezvénynek. Ahol program volt, ott összegyűlt a tömeg. A parknak évek óta hagyományosan ez az egyik legnépszerűbb programja, ami igazából inkább a fiataloknak és a felnőtteknek nagy buli, a gyerekek sokszor észre sem veszik a sötétben az állatokat, amelyek nagy része amúgy is elbújt, és aludni próbál.

Látványetetésből több is is volt, hiszen mégis vadasparkban vagyunk, de a fő téma idén a halloweeni filmek világa volt. A klasszikus és modern mozik és tévésorozatok kedvelői most kiélhették magukat. Idén is volt kisebbeknek és nagyobbaknak szánt túraútvonal ijesztgetéssel. Az ösvényeken és sétányok mellett óriási pókok, szellemek, félelmetes madárijesztők rémisztgették a látogatókat. Nem maradt el a horrorfilmeken edzett felnőtteknek szánt kihívás sem a dél-amerikai ösvényen.

A legnagyobb érdeklődés az Elefántház előtt szervezett programokat övezte. DJ zenélt, volt táncos program és bűvész, vagyis varázslóiskola gyerekeknek. A fő műsorszám idén is a tűzzsonglőrök bemutatója volt, előbb Szabó Szonja tűzzsonglőr szórakoztatta a közönséget, majd a a Tűzfészek Társulat LED-showja zárta a látványosságok sorát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában