Hódmezővásárhely

2023.11.23. 12:00

Fecskelakásokkal segítik a fiatalokat Vásárhelyen

Kovács Erika

ILLUSZTRÁCIÓ: Ádám János

Fecskelakás programot tervez a fiataloknak a hódmezővásárhelyi önkormányzat, a koncepciót a közgyűlés is jóváhagyta. Az ingatlanokat a későbbiekben jelölik ki, a részletszabályokat is ezután dolgozzák ki. A cél, hogy elősegítsék a fiatalok lakhatását és a későbbi otthonteremtésüket, illetve a városból való elvándorlást is mérsékelni kívánják. 

A programban résztvevő lakásállomány továbbra is az önkormányzat tulajdonában marad. A szegedi minta szerint kidolgozandó pályázati eljárás lebonyolításában, illetve azok elbírálásában a Vásárhelyi Fiatalokért Közalapítvány, illetve a Lakásügyi Tanácsadó Testület vesz majd részt, a bérlakások üzemeltetése pedig a HVSZ Zrt. feladata lesz. A programban való részvétel több feltételhez is kötött, például hogy a jelentkezők Vásárhelyen éljenek, vagy több éve ott tartózkodjanak, illetve az életkor, családi állapot és a munkaviszony is pontokat ér majd.

A sikeresen pályázóknak nem kell bérleti díjat fizetniük, azonban kötelesek az annak megfelelő összeget lakás-előtakarékossági számlára befizetni. Ennek összegét a lakások alapterületének függvényében határozza meg az önkormányzat. A pályázatokat 2024 januárjától lehet benyújtani, a beköltözés pedig 2024. február 1-től kezdődhet meg.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában