Helyi közélet

2023.11.28. 10:24

Ingyenes lehet a 14 éven aluliaknak a tömegközlekedés

Kovács Erika

Forrás: MTI

Ingyenessé tenné Lázár János építési és közlekedési miniszter a 14 év alattiak tömegközlekedését – erről a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara exkluzív Nagyvállalati Klubjában beszélt – írta meg a Világgazdaság. A lap szerint Lázár János arra nem tért ki, hogy ezzel kapcsolatba megszületett-e már a kormánydöntés, de úgy tűnt, hogy ez egy reális, komolyan vehető tervezet. Dátumot sem említett a lépés bevezetésére.

Erről egyébként az ország- és vármegyebérletek kapcsán beszélt. Mint fogalmazott, soha annyian nem használták a MÁV és Volán hálózatát, mint 2023-ban, mintegy 50-100 ezer új bérletes jelent meg a rendszerben. Meglátása szerint ebben a literenkénti 600 forintos üzemanyagár és a dugók is közrejátszottak, de a növekedés fő oka a rekord olcsó bérlet. Már több mint 3,6 millió ország- és vármegyebérletet értékesítettek. A Világgazdaság beszámolója szerint ekkor hozta szóba a 14 éven aluliak ingyenes utazásának lehetőségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában