Zsombó

2023.11.15. 12:36

Kolbász- és hurkatöltő verseny Zsombón

Arany T. János

Illusztráció

Fotó: KISS ANNAMARIE

Az Év Kolbásza, az Év Hurkája és a Zsombó Kolbásza címet is kiosztják majd november 18-án a Nagy B. Ferenc Kolbász- és hurkatöltő versenyen a piactéren. A kolbászokhoz, hurkákhoz az alapanyagot az önkormányzat biztosítja, a fűszereket kell a csapatoknak magukkal vinniük. A versenykiírás szerint hagyományos fűszerezéssel, a helyi szokásokat figyelembe véve, de mindenki a saját technikájával készít egy dél-alföldi jellegű kolbászt, ahogy az a régi, családi disznóvágásokon történt Zsombón és a környező falvakban és tanyákon. A versenykiírás a felhasználható fűszereket is megadja. Az Év Hurkája és az Év Kolbásza versenynél már nem ilyen szigorúak, ott mindenki tetszése szerint ízesítheti a húst. A hurkához való rizs főzési lehetőségét a szervezők biztosítják, csakúgy mint például az alumíniumtálcákat, amelyeken megsütik a kemencében a zsűri számára a hurkát és a kolbászt. A verseny szombaton 12 órakor kezdődik a piactéren.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában