Helyi közélet

2023.11.26. 10:38

Lapértesülések szerint nyomozók szállták meg a csanádpalotai városházát

A Promenád24 úgy tudja, hogy mintegy negyven személyt hallgattak ki, minden dokumentumot átvizsgáltak. Tízmilliós nagyságrendben történhetett visszaélés. Súlyos örökséget hagyott mögött a Márki-Zay Péter szövetségeseként ismert Debreczeni István korábbi polgármester.

Delmagyar.hu

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal nyomozói gőzerővel vizsgálódnak a csanádpalotai önkormányzatnál. Az előző városvezetés több zűrös ügye miatt is eljárást folytatnak az adóhatóság – tudta meg több forrásból is a Promenad24.

Úgy tudjuk, a NAV-osok számos iratot, dokumentumot nyálaztak át, illetve vizsgálódásuk során már mintegy negyven személyt hallgattak ki Csanádpalotáról. A hatóság azt igyekszik felderíteni, hogy történt-e visszaélés 2022 elején, az időközi polgármester-választást megelőzően a közfoglalkoztatási program támogatásait illetően. Mint ismert, a várost akkor még a Márki-Zay Péter szövetségeseként ismert ellenzéki Debreczeni István vezette.

az időközi választás előtti két hónapban az egy évre (2022. március – 2023. február) szánt éves közmunkaprogram-keret teljes dologi kiadási összegét elköltötték. Értesüléseik szerint tízmilliós nagyságrendű összeget vettek ki a kasszából. Az új városvezetés gyors ellenőrzése azt állapította meg, hogy bár történtek számlázások, vásárlások, illetve kifizetések, a papíron beszerzett dolgok jelentős részének nyoma sincsen. Információik szerint nagy mennyiségű, kis- és közepes értékű tételről van szó, aminek a nyomonkövetése majdnem lehetetlen. Az ügyben feljelentés született.

Olvassa el a teljes tudósítást a linken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában