Szegedi hírek

2023.11.25. 13:30

Lemezbörze: 200 forintért és 40 ezerért is lehetett albumot választani – Galéria

Timár Kriszta

Többezer hanghordozóból válogathattak szombaton az érdeklődők. Fotó: Török János

Fotó: Török János

A Legendás Lemezek Szegedi Lemezbörzéje Dél-Magyarország legnagyobb börzéje, ahol több ezer bakelitkorongból lehet válogatni. Szombaton ismét megtelt a Szent-Györgyi Agóra árusokkal és érdeklődőkkel, a földszint minden szegletében hanghordozókat kínáltak. És nem csak bakeliteket: cédéket, sőt kazettákat is láttunk a kínálatban. Utóbbiról megtudtuk, ismét jön vissza a divatba, így aki most fedezné fel St. Martint, a Hip Hop Boys-t vagy a Rapülőket, és persze van hozzá lejátszója, akár ebben a kevésbé elegáns és trendi formában is megveheti, vagy ha otthon már évtizedek óta csak kerülgeti, most eladhatja.

Az árak is nagyon széles skálán mozogtak. Láttunk CD-t 200 forintért, lemezeket 500 forintért, utóbbiból azonban árultak 40 ezer forintért is egy különleges kiadást. Ezt Novák Csaba pultjánál láttuk, egy kevesek által ismert svéd jazztrombitás albumáról van szó.  

Ez egy első nyomás, amiből bontatlan példány már nem is nagyon létezik

 – magyarázta az árképzést, majd hozzátette: ez lemezek esetében egyébként is pszichológiai végeredmény, hiszen a magas hangminőség és az igényes nyomdai kivitelezés is sokat növelhet egy lemez értékén. 

 És vannak azok a kultikus darabok, amelyek a közönség nagy részének nem érnek semmit, mások meg a fél karjukat odaadnák érte

 – mosolygott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában