Újabb blama a hódmezővásárhelyei önkormányzatnál

2023.11.30. 11:17

Meg kell ismételni a közmeghallgatást

Kovács Erika

A számos elbukott fejlesztés miatt Hódmezővásárhely lett a Modern városok program legnagyobb vesztese. Archív Fotó: Karnok Csaba

Kiderült, hogy a közmeghallgatás nem is volt közmeghallgatás, csak lakossági fórum.

A képviselő-testület december 1-jén 16 órától rendkívüli közgyűlést tart, aminek egyik témája az lesz, hogy módosítják a korábbi, október 26-án hozott határozatukat. Ez arról szólt, hogy a testület november 8-án két témában – a közvilágítás korszerűsítéséről, valamint a hulladékszállításról és -kezelésről – közmeghallgatást tart.

A közmeghallgatást november 8-án meg is tartották. Főként Lőkösné Nagy Sarolta képviselő kérdéseire válaszoltak. Egyetlen állampolgár sem jelent meg személyesen, csak írásban érkezett néhány kérdés. A közmeghallgatás mindössze 50 percig tartott.

Mára kiderült, a közmeghallgatás nem is volt közmeghallgatás, csak lakossági fórum, mert a képviselők több mint fele sem jelent meg. A törvény szerint ezért nem lehetett volna megtartani. Vagyis a hivatal vezetése nem állt a helyzet magaslatán, mert mégis közmeghallgatást tartottak. Ez a polgármesteri hivatal gyorshír szolgálatán lévő videóból is világosan kiderül.

A december 1-jei rendkívüli közgyűlésen, a város honlapján lévő előterjesztés szerint, a közmeghallgatást most visszaminősítik lakossági fórumra. Mivel minden településnek kötelező évi egy közmeghallgatást tartania, ezért, ezt a decemberi rendes közgyűlés napján tartják meg. Természetesen csak akkor, ha jelen lesz a szükséges számú önkormányzati képviselő. A téma marad ugyanaz, a közvilágítás és a hulladékkezelés. Az majd pénteken derül ki, hogy lehet új kérdéseket is feltenni, vagy ugyanazokra a kérdésekre válaszolnak, mint november 8-án.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában