Szegedi hírek

2023.11.28. 20:30

Megújulnak és bővülnek a lakótelepi parkolók

Suki Zoltán

Felújítják, és bővítik a parkolókat. Fotó: Török János

– Az összetett lakossági igényeknek megfelelően a város felújíttat lakótelepi parkolókat, és ahol új elrendezéssel, új kiosztással, bővítéssel lehetséges, újakat alakít ki – mondta keddi sajtótájékoztatóján Szegeden a Vértói panelházaknál Ménesi Imre. Az önkormányzati képviselő hozzátette, hogy a lakótelep-építések óta eltelt évtizedekben egyre több autót vásároltak az ott lakók. Közülük pedig egyre többen kérik, hogy legyen több parkolóhely, ugyanakkor az önkormányzat a zöldterületeket a Zöld Város programnak megfelelően nem szeretné csökkenteni. Ilyen, kisebb felületű fejlesztések kezdődtek el most önkormányzati forrásból a Vértói út 5. és 7. szám előtt, majd folytatódik munka a Murányi, az Olajos utcában, valamint a Becsei és a Gyík utca találkozásánál.

Elhangzott az is, hogy a pályázaton nyertes kivitelező a szegedi Meridian Technic Kft. nagyelemes, vízáteresztő burkolatot készít. Természetesen ezzel párhuzamosan törekszik az önkormányzat a zöldterület fejlesztésére is. Ahol eddig nem volt árnyékot adó fa, ott ültet is a kivitelező. Ilyen helyszín lesz a Becsei és a Gyík utca találkozásánál lévő szervizút melletti rész. A kivitelező a tervek szerint legkésőbb 2024. április végére készül el a fejlesztéssel, ami összesen 61,5 millió forintba kerül, és kizárólag önkormányzati forrásból valósul meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában