Helyi közélet

2023.11.10. 15:40

Nyílt levelet írt a migrációról Mihálffy Béla

Gulyás Gergelynek a miniszterelnökséget vezető miniszternek írt nyílt levelet Mihálffy Béla. Az országgyűlési képviselő azt kéri, hogy a kormány támogassa erőfeszítéseit, és tegyen javaslatot arra, hogy tisztítsák meg a déli határhoz közeli településeket a hátrahagyott embercsempész-roncsautóktól.

Suki Zoltán

Számtalan roncsautó van a határhoz közeli utakon és erdőkben. Fotó: Karnok Csaba

„Magyarország 2015 óta mindent megtesz az illegális migráció megakadályozásáért, és az azóta eltelt évek bebizonyították, hogy helyes az a magyar álláspont, amely a tömeges ellenőrizetlen határátlépést megakadályozza” – fogalmazott a miniszterelnökséget vezető miniszternek írt nyílt levelében Mihálffy Béla. Az országgyűlési képviselő szerint Brüsszel migrációs politikája és döntésképtelensége azt eredményezte, hogy közel 10 éve állandó nyomás alatt áll a magyar déli határszakasz. Hozzátette: a déli határhoz közel eső, homokhátsági településeken az embercsempészek állandó problémát jelentenek, mert az itt élők biztonságát veszélyeztetve próbálják az illegális bevándorlók tömegeit Nyugat-Európába juttatni. 

„Az itt élők elkeseredett harcot vívnak napról napra az illegálisan határt átlépőkkel és az embercsempész hálózatokkal” – fogalmazott a képviselő. Szerinte a magyar határvédelmi szervek hatékonyságát bizonyítja, hogy a tiltott határátlépések többségét megakadályozzák, és az embercsempészeket feltartóztatják. Azonban a hatóságok elől menekülő, illetve elfogott embercsempészek által hátrahagyott – gyakran kiégett, szétbontott – gépjárművek jelentős problémát okoznak a környéken élőknek. Azt is írta, hogy ezek a roncsok sokszor balesetveszélyesen az utak mentén, kereszteződésekben vagy az erdőkben, termőföldeken állnak elhagyatottan.
Ezért azt kéri, hogy a kormány támogassa erőfeszítéseit, és tegyen javaslatot arra, hogy az illetékesek tisztítsák meg a déli határhoz közeli településeket az embercsempészek hátrahagyott roncsautóitól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában