Szegedi hírek

2023.11.15. 18:21

Szociális dolgozókat díjaztak – Galéria

Suki Zoltán

Idén is három szakember kapott elismerést. Fotó: Karnok Csaba

A szegedi önkormányzat a hagyományoknak megfelelően ünnepséget rendezett a szociális munka napja alkalmából szerdán Szegeden az Ifjúsági Házban. A rendezvényen Binszki József alpolgármester köszönte meg a szociális ágazatban dolgozók elmúlt időszakban végzett munkáját és helytállását. Egyben átadták az idei díjakat. Szociális Munkáért Díjat, aranygyűrűt vett át Major Andrea, Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzat Bölcsődéi és Gyermekjóléti Központjának esetmenedzsere. A díjazott főiskolai tanulmányai befejezését követően védőnőként kezdte pályafutását. 1994. április 1-jétől a II. sz. Gondozási Központban központvezetői munkakört töltött be, 2007 januárjától a Szegedi Kistérség Többcélú Társulása Humán Szolgáltató Központ munkatársa. 2017. január 1-jétől esetmenedzserként dolgozik az SZMJVÖ Bölcsődéi és Gyermekjóléti Központjánál.

Szociális Munkáért Díjat, aranygyűrűt kapott Mára Gáborné, a Szegedi Zsidó Hitközség Szeretetotthonának intézményvezető-helyettese. A díjazott egészségügyi szakközépiskolában érettségizett, majd védőnőnek tanult, mely időszak alatt ápolónőként dolgozott. Diplomáját 1998-ban vehette át, majd a Semmelweis Egyetemen 2002-ben mentálhigiénés szakemberként végzett. 2004-ben kezdett el dolgozni a Szegedi Zsidó Hitközség Szeretetotthonában mentálhigiénés munkatársként, 2007 óta az intézményvezető-helyettesi feladatokat is ellátja az intézményben.

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói megyei területi szervezetének elismerő oklevelét Molnár Edit, a Napsugár Integrált Szociális Intézmény Szőke Tisza Otthon osztályvezető ápolója vehette át. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában