Lázár János: felértékelődött az emberek személyes biztonságának ügye

2023.11.12. 10:35

Támogatói bált rendeztek a csanádalberti polgárőrök

Támogatói bált rendezett szombaton az idén június elején alakult Csanádalberti Polgárőr Egyesület. A rendezvényen Lázár János országgyűlési képviselő kiemelte, azért tartja fontosnak a kisebb közösségekben is a polgárőrség támogatását, mert az ember személyes biztonságának az ügye a háború és a migráció következtében felértékelődött.

Delmagyar.hu

Támogatói bált rendeztek a polgárőrök Csanádalberitben. Fotó: Lázár János Facebook-oldala

Ahogy megírtuk, június elején 13 fővel hivatalosan is megalakult a Csanádalberti Polgárőr Egyesület, amelynek létrejöttét a Marosmenti Polgárőr Egyesület égisze alatt Óvári Árpád segítette. A 13 fős alapító tagság már túljutott az alapismereti képzésen, valamint több, a későbbi szolgálatteljesítéshez szükséges készséget is elsajátíthattak. Szombaton támogatói bált rendeztek.

Ma este Csanádalbertiben vagyunk a legnagyobb biztonságban. A helyi polgárőr egyesület hívott meg az első báljára

 – posztolta közösségi oldalán Lázár János, a térség országgyűlési képviselője, építési és közlekedési miniszter szombaton.

A Csanádalberti Polgárőr Egyesület támogatói bálján a politikus a promenad24.hu beszámolója szerint arról beszélt, azért fontos a polgárőrség támogatása a kisebb közösségekben is, mert az ember személyes biztonságának az ügye a háború és a migráció következtében felértékelődött.

A háború és a migráció az elmúlt években megváltoztatta mindannyiunk életét. Nem messze innen fegyverrel lövik a határt, az illegális bevándorlók egyre erőszakosabbak, Csanádpalotánál jönnek át sokszor százasával Románia irányából, Szerbiából pedig a kerítést támadják minden eszközzel. A szomszédunkban közben véres háború dúl. Hálát adhatunk a Jóistennek, hogy mi békében és nyugalomban élünk itt Magyarországnak ezen a pontján, és egyelőre békesség és rend uralkodik az országban

 – mondta a politikus a portál beszámolója szerint. Arról is beszélt Lázár, hogy a béke és rend fenntartásáért sokat kell tenni, ezért fontos a hadsereg megerősítése is a politikus szerint.

Hódmezővásárhelyen lesz az ország legerősebb katonai központja, másrészről ezért dolgozunk a rendőrség és a rendőrséghez kapcsolódó biztonsági szervek megerősítésén, és ezért tartjuk fontosnak a civilek, a szervezett polgárőrség bekapcsolását is. A polgárőrségnek komoly jelentősége van vidéken, faluhelyen is. Azt gondolom, hogy minden településen, ahol az emberi erőforrásbeli feltételei megvannak, meg kell szervezni a polgárőrséget, és én ehhez mindenhol megfelelő mennyiségű támogatást igyekszünk, igyekszem biztosítani politikai, erkölcsi és anyagi értelemben is

 – fogalmazott Lázár János.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában