Helyi közélet

2023.11.02. 18:10

Újváros büszkesége az új bölcsőde (Fotók)

Az avatóünnepséget még a nyáron tartották, hivatalosan azonban most zárult le az a projekt, ami az újvárosi Csillagfény református bölcsőde felépítését célozta. A 24 férőhelyes, modern létesítmény 320 milliós, jelentős részben az Európai Unió által támogatott beruházással készülhetett el.

Szabó Imre

A Szikszai György Református Óvoda és Általános Iskola új tagintézményét, a Csillagfény Bölcsődét júniusban avatták fel. Kialakítását az tette lehetővé, hogy a közösséghez tartozó Örömsziget óvoda 2021-ben félmilliárdból új épületet kapott, a megürült ingatlanban pedig teljes egészében államilag támogatott, 320 milliós beruházással készülhetett el a 24 férőhelyes, modern bölcsőde.

Az átalakítással érintett épületet akadálymentesített módon alakították ki. A komplex akadálymentesítésnek köszönhetően akadálymentes parkoló és mosdó is rendelkezésre áll, valamint az épület megközelíthetősége és a közlekedés is akadálytalan. Ráadásul energiahatékony megoldásokkal újult meg: korszerű, megfelelő energiahatékonysági mutatókkal rendelkező anyagok és berendezések felhasználásával készült, illetve energiatakarékos világítási rendszer került kiépítésre.

A bölcsődei működéshez szükséges minden helyiség helyet kapott benne, mint például a csoportszobák, a nevelőtestületi szoba, az intézményvezetői iroda, a dolgozói szociális blokk, a tálaló és melegítő konyhához tartozó helyiségek, illetve további tárolóhelyiségek és a mosdók. Modern, a XXI. század elvárásainak megfelelő eszközökkel is felszerelték. Az épület egy burkolt terasszal is rendelkezik, ami az újonnan kialakított játszóudvarra nyílik.

A bölcsőde 6 új munkahely létesítését is jelenti egyben. Indításával teljessé válik a református nevelés, kiegészül az óvodai és iskolai intézmény, a gyerekek tehát a kezdetektől 14 éves korig ugyanabba az intézménybe járhatnak. Ezáltal a szülőknek több lehetőségük adódik a református nevelés szellemében és az alapértékek átadásával fejleszteni gyermekeik készségeit és képességeit. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában