Nem követett el fegyelmi vétséget Ligetvári Patrik

2024.06.06. 19:57

Döntött a Pick Szeged hivatalos panasza után az MKSZ

A Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) Fegyelmi Bizottságának Fegyelmi Tanácsa nem marasztalta el Ligetvári Patrikot, a Telekom Veszprém kézilabdázóját Dean Bombaccal történt ütközése miatt. A játékvezetők szabályosnak ítélték az ütközést, amit a fegyelmi tanács elfogadott.

Becsei Dávid

Ligetvári Patrik és klubja mielőbbi gyógyulást kívánt Dean Bombacnak.

Fotó: Török Attila/MW

Az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata hivatalos panasszal élt az MKSZ felé, miután a férfi kézilabda NB I. döntőjének első meccsének nyolcadik percében miután Dean Bombac Ligetvári Patrikkal ütközött, súlyos sérülést szenvedett.

– Klubunk eljárást kezdeményez majd a sérülést okozó veszprémi játékossal, Ligetvári Patrikkal és a döntő két játékvezetőjével szemben. Számunkra elfogadhatatlan, hogy ez a súlyos sérülést eredményező szabálytalanság büntetlenül maradt. Hivatalos panasszal élünk a Magyar Kézilabda Szövetség illetékes bizottsága felé – írta a szegedi klub május 25-i közleményében, miután kiderült, Bombac állkapocstörést szenvedett. 

Az MKSZ Fegyelmi Bizottságának Fegyelmi Tanácsa június hatodikán tartott ülésén megállapította, hogy Ligetvári nem követett el fegyelmi vétséget a bajnoki döntő első mérkőzésén.

– Dean Bombaccsal történt ütközését a mérkőzés játékvezetői szabályosnak ítélték és ezt a döntést a fegyelmi tanács is elfogadta. Ligetvári Patrik és Dean Bombac egyébként az esetet a mérkőzés után megbeszélték, Patrik elnézést kért, amit Dean elfogadott – közölte közösségi oldalán a Telekom Veszprém.

A veszprémi közlemény a klub jókívánságával zárul, mihamarabb gyógyulást kívántak Bombacnak, amit korábban már Ligetvári Patrik is megtett egy közösségi oldalán publikált bejegyzéssel.

A bajnokságot a címvédő Telekom Veszprém nyerte meg, miután a döntő első mérkőzésén 35–28-ra, a másodikon pedig 34–30-ra győzött.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában