Szegedi hírek

2023.12.01. 16:20

A kárpátaljai hadiárvákon segíthetünk

Kiss Anna

Illusztráció

Fotó: Török János

Jótékonysági koncert lesz december 8-án este 8 órától a dómban, ahol a jelenlévők amellett, hogy remek előadásnak lehetnek részesei, belépőjük árával a kárpátaljai hadiárva magyar gyermekek karácsonyát tehetik meghittebbé. A program főszervezője, Dobák Lászlóné lapunknak elmondta, nem tud szép lenni az ünnep a gyermekeknek úgy, hogy elvesztették az édesapjukat, viszont az anyagi támogatás jól jön számukra, ezért döntöttek úgy, hogy koncertet rendeznek a székesegyházban.

Az est során Vadkerti Imre, a Kormorán zenekar szólistája és az ő felvidéki zenekara szórakoztatja a jelenlévőket. A belépő 3 ezer forintba kerül, amit előzetesen a Szegedi Dóm Látogatóközpontban lehet megvásárolni délutánonként, de a koncert előtt is lesz rá lehetőség. A jegyekből származó teljes bevételt a gyermekek számára ajánlják fel, hiszen a művészek ingyen vállalták a fellépést.

Dobák Lászlóné közölte, többen felvetették, hogy későn lesz a koncert, azonban korábbi időpontban nem lehetséges a kezdés, ugyanis az előadók 6-7 órát utaznak majd aznap: egészen Erdélyből jönnek Szegedre, hiszen előző este ott lépnek fel. Emellett a dómban szentmise is lesz, így azt is figyelembe kellett venniük a szervezéskor.

Beszámolt arról is, hogy az esemény fővédnöke Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora, de mellette hálásak Kalmár Ferenc miniszteri különmegbízottnak is, hiszen az ő diplomáciai kapcsolatainak köszönhetően jut majd el biztonságosan a pénz a gyermekekhez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában