Az ásotthalmi önkormányzat több mint kétszáz családot támogatott

2023.12.22. 17:30

Ármin és Nimród is megkapták az ajándékokat

Az utolsó állomására kísértük el pénteken Papp Renáta polgármestert és Bálint Lászlót, az ásotthalmi tanyagondnoki szolgálat vezetőjét. A Somlyai gyerekek a játékoknak örültek a legjobban.

Arany T. János

Mindenki örült az ajándéknak az ásotthalmi Somlyaiéknál. Fotó: Török János

Traktor, rendőrségi autó és robot – sorra kerültek elő a játékok a dobozokból péntek délben az ásotthalmi Somlyaiék tanyáján. A négyéves Ármin és a hatéves Nimród lelkesen bontogatták az ajándékokat. A család egyike annak a több mint kétszáznak, akiket az önkormányzat és a jó szándékú emberek támogattak. 

Fotó: Török János

Minden nap volt valami

Hogy telik a karácsony?

 – kérdeztük. 

Mindent elkövetünk annak érdekében, hogy jól teljen

 – válaszolta az édesapa, Péter. Kedd óta minden nap kapott valamit a család. Kedden más ajándékot kaptak, szerdán egy kályhát, amire nagy szükség volt, csütörtökön egy szegedi támogató ajándékozta meg őket és még Szegeden is jártak a karácsonyi vásárban, ahol habos forró csokit, hamburgert, sült krumplit és fagylaltot kaptak a népszerű amerikai gyorsétteremben. Később nagymamával, Zsuzsannával készítik majd el az ünnepi menüt. Lesz rizses hús, töltött káposzta, bableves és almás sütemény.

215 élelmiszercsomag

A Somlyai volt az utolsó család, amelyet megajándékozott az önkormányzat karácsony előtt.

Kétszáztizenöt élelmiszercsomagot vittünk ki most a karácsonyi időszakban. Ebben az idősektől kezdve a nagycsaládosokon át a támogató szolgálatban résztvevő fogyatékkal élő, vagy fogyatékkal élő gyerekeket nevelő családokhoz is ellátogattunk. A karácsonyi angyalkánk – amikor ismeretlenek ajándékoznak meg ásotthalmi gyerekeket – végül 51 csomaggal zárult, 51 ajándék talált gazdára

 – magyarázta Papp Renáta polgármester.

Fotó: Török János

Két napja úton

Bálint Laci kollégámmal, az ásotthalmi tanyagondnoki szolgálat vezetőjével két napja vagyunk úton, tegnap reggel indultunk és késő délutánig szállítottuk az ajándékcsomagokat. Mindenki nagyon örült. Egyébként pénteken délelőtt volt egy nagyon szép pillanat, egy fogyatékkal élő kislány, aki előttünk bontotta ki az ajándékot, örült, hogy valóra vált a kívánsága, ez rendkívül megható pillanat volt. Körülbelül 45-50 felajánló támogatónk volt, akik azokon az adományokon kívül még élelmiszer- és tanszercsomaggal, kaláccsal, szaloncukorral lepték meg a családokat. Pénteken Gátsoron fogtak össze a helyiek és a vállalkozók, akik főtt ételt készítenek és szállítanak ki. Gulyáslevest, pörköltet főznek, illetve gyümölcsöt, kenyeret visznek még hozzá. A másik tanyagondnokunk, Szabó Vivi megy még ki velük, és 60 helyre visznek ételadományt. Mi pénteken este kezdjük a falukarácsonyi ünnepségünket, ott 200 adagnyi gulyáslevessel készülünk, sütünk lángost, illetve érkezik majd a kissori híres-neves csörege, amit már nagyon várnak a helyiek 

– sorolta a programokat a polgármester.

Két nap alatt ezer kilométer

A polgármester a tanyagondnokokkal összeszámolta, hogy körülbelül egy ezer kilométert mentek a két nap alatt. – Nem csak mi, hanem a további négy tanyagondnok kolléga. Ez azért komoly, mert a logisztika a legnehezebb feladat. Egyeztetünk, hogy otthon legyen a család, tudja fogadni, előtte el kell menni a felajánlott adományért, elvinni a gyűjtőpontra onnan szortírozni, igen. Úgyhogy ilyenkor több oldalnyi listát szoktunk összefésülni és kipipálni, mire minden helyére kerül – tette hozzá a Pap Renáta, majd ő is elindult bevásárolni a karácsonyi vacsorához.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában