Szegedi hírek

2023.12.01. 11:41

Betlehemek joghurtos poharakból, termésekből, gyurmából

Közel 150 különféle anyagú és stílusú betlehemből áll a Szegedi Dóm Látogatóközpont 2023. november 30. és 2024. február 2. között látogatható új, betlehemes kiállítása.

Delmagyar.hu

Fotó: Gémes Sándor

Köszönetet szeretnénk mondani minden kedves alkotónak, aki a Nem lehet csoda nélkül élni című betlehemkészítő felhívásunkra válaszolva elküldte nekünk az alkotását

– írta ki közösségi oldalára a Szegedi Dóm Látogatóközpont; vagyis a tárlatot egy pályázat előzte meg.

Illetve nemcsak a pályázat, hanem a korábbi évek hasonló kiállításai. A szakrális-kulturális intézménynél már hagyománynak tekinthető a betlehemes tematikájú kiállítás, 5 éve foglalkoznak ilyetén módon a témával.

A felhívásra óvodások, iskolások, hittanos közösségek, családok és művészek egyaránt jelentkeztek, küldtek be betlehemeket.

A tárlatot Serfőző Levente, az egyházmegye oktatási helynöke nyitotta meg. A delmagyar.hu beszámolója szerint köszöntőjében a kiállítás céljaként azt jelölte meg, hogy évről évre műalkotások által segítsék a látogatókat az ünnepre hangolódásban.

A kiállításon tésztából, joghurtos poharakból, termésekből, csuhéból, gyurmából, kavicsokból, cserépből, üvegből készített, horgolt, ragasztott, rajzolt és faragott betlehemeket is megnézhetnek a látogatók.

Olvasható a Vasárnap.hu oldalon. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában