Szegedi hírek

2023.12.10. 18:58

Fellobbant a remény lángja a város adventi koszorúján – Galéria

Fellobbant a remény gyertyájának lángja vasárnap délután a Dóm téren, a város adventi koszorúján. A gyertyát Szabó Sándor országgyűlési képviselő és Juhász András református lelkipásztor gyújtotta meg.

Timár Kriszta

A második láng is fellobbant Szeged adventi koszorúján. Fotók: Török János

A második gyertyát gyújtották meg vasárnap este Szeged óriás adventi koszorúján a Dóm téren. Az ünnepi műsor 17 órakor a  Szegedi Nemzeti Színház kamarakórusának énekével kezdődött, majd Szabó Sándor országgyűlési képviselő osztotta meg gondolatait a közönséggel. Mint fogalmazott, advent a várakozás és a vágyakozás időszaka, amikor kicsit megállhatunk és visszatekinthetünk arra, hogy kitűzött céljainkból mit valósítottunk meg.

Én is számot vetettem és azt tapasztaltam, hogy nagy gyorsasággal terjed a közöny. Egyre inkább elfordulunk a közügyektől és egyre kevésbé figyelünk az elesettekre. Azt gondolom, sokkal érzékenyebbeknek kellene lennünk, így a remény gyertyájának meggyújtásakor reményemet szeretném kifejezni, hogy jövőre emberközelibbek, szolidárisabbak leszünk. És abban is reménykedek, hogy a következő év sokkal könnyebb lesz, kevesebb kihívással kell szembenéznünk

 – fogalmazott.

Juhász András református lelkipásztor, a Csongrádi Református Egyházmegye esperese arról beszélt, hogy a karácsony a legtöbbek számára összekapcsolódik a szeretettel: azon igyekszünk, hogy emelkedettebb hangulatban teljenek ezek a napok. A kérdés azonban szerinte az, hogy ez sikerül-e. Az esperes egy Lázár Ervin meserészlettel világított rá, hogy a szeretet szó mindenkinek mást jelent, és önerőből nem vagyunk képesek tökéletesen szeretni.

Az isteni szeretet segíthet: az ő szeretetét továbbsugározni. Így őrizhetjük meg a karácsonyt a szívünkben, így menthetjük át az ünnepi hangulatot az azt követő hétköznapokba is

 – mondta.

Szabó Sándor és Juhász András beszédeiket követően közösen gyújtották meg az adventi lángot, amelyhez az aláfestő dalt a Szegedi Nemzeti Színház kamarakórusa szolgáltatta.

 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában