Lázár János építési és közlekedési miniszter együtt karácsonyozott a nagyériekkel

2023.12.15. 19:11

Gulyásleves partit rendeztek az új rendezvénysátorban

Kovács Erika

Lázár János is részt vett a falukarácsonyon.

Forrás: Lázár János Facebook

Gulyásleves partival ünnepelték meg Nagyéren a karácsonyt. A rendezvényen részt vett Lázár János, a térség országgyűlési képviselője, építési és közlekedési miniszter is.

A település idén pályázati forrásból vásárolt egy hatalmas rendezvénysátrat, amibe a fél falu elfér. A sátor az idei falunapon debütált a most is felállították a főtéren. Ez adta a falukarácsony helyszínét.

Nincs olyan gyermek, aki ne tudná, hogy karácsonykor Jézus születését ünnepeljük. Sőt, arra is tudják legtöbben a választ, hogy miért ünnepeljük Jézus születését, mert ő a Megváltó

 – mondta ünnepi beszédében Lőrincz Tibor, Nagyér polgármestere. 

Hozzátette, az ő gyermekkorában karácsonyt a szeretet ünnepének lehetett csak mondani. El kell gondolkodni mindenkinek a maga értékrendjéről, helyes úton járunk-e földi életünk napjain, amelyek gyorsan telnek.

Ma már én is meg tudom erősíteni, amit a régi öregek mondtak, a napok idősebb korban gyorsan telnek. Most, amikor ebben a kis faluközösségben nyugalomban és békében ünnepelhetünk, legyen jelzés számunkra, hogy nemcsak magunkban és magunknak élünk. Mi jól ismerjük egymást, ez pedig még inkább arra ösztönöz bennünket, hogy figyeljünk oda a másikra és segítsük azokat, akik erre rászorulnak. Ez is a karácsony üzenete

 – mondta a polgármester.

Az ünnepi műsor alatt, amit a helyi óvodások és iskolások adtak, vendég érkezett a rendezvénysátorba. Lázár János országgyűlési képviselő, miniszter is eljött Nagyérre, hogy együtt ünnepeljen a falu lakosságával. A látogatás a polgármesternek is meglepetés volt.

A nagyérieket az önkormányzat 300 adag gulyáslevessel vendégelte meg. A helyi asszonyok pedig házi süteményt sütöttek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában