Helyi közélet

2023.12.11. 18:16

Ismét jótékonykodik az egyházmegye – Galéria

Suki Zoltán

Kézműves termékekből válogathatnak a jótékonykodók. Fotó: Karnok Csaba

 

Idén már harmincadik alkalommal rendezzük meg a Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász jótékonysági karácsonyi akcióját az adventi időszakban, most is a szegedi Nagyáruházban

 – mondta lapunknak a rendezvény megnyitóján Kothencz János diakónus. 

A Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász koordinátora hozzátette, hogy a jótékonysági programban a különböző Karitász csoportok vesznek részt az egyházmegye teljes területéről, így természetesen a szegediek is.

Az akció lényege, hogy az önkéntesek különféle kézműves ajándékokat készítettek még az ősszel a Karitász Alkotóházban. De egyéni alkotóktól és csoportoktól is érkeztek kézműves termékek, többek között karácsonyi díszek, ajándéktárgyak. Az áruház nyitvatartási idejében látogatható karácsonyi börzén ezeket a kézműves ajándékokat vásárolhatják meg az érdeklődők.

 

Kothencz János azt is elmondta, hogy az adományokból befolyt pénzt a hátrányos helyzetű családok fűtéstámogatásra fordítják. Tavaly egyébként csaknem 200 ezer forintot gyűjtöttek össze a Nagyáruházban. A Karitász Vásár december 18-áig várja az érdeklődőket a Nagyáruház földszintjén nyitvatartási időben, azaz hétköznaponként 9-19 óráig, szombaton pedig 14 óráig.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában