Helyi közélet

2023.12.26. 21:17

Jubileumi újévi koncertjére készül a Makói Magán Zeneiskola fúvószenekara

A városi sportcsarnokban hétfő este fél 7-től várják a zenekedvelőket.

Delmagyar.hu

Forrás: promenad24

Január elsején este fél 7-től – a tűzijátékot követően – újévi hangversenyt rendez a Makói Magán Zeneiskola Koncert Fúvószenekara a városi sportcsarnokban. Csikota József karnagy-igazgató arról számolt be: ez az esemény igazi zenei különlegesség lesz, ugyanis harminc éve indították el ezt a sorozatot. Most is hívtak sztárvendéget, Kökény Attila szórakoztatja majd a közönséget. Csikota József hozzátette: a fúvósaival ismét készülnek meglepetésekkel.

Csikota Józseftől megtudtuk: az oktatási intézményük alapítása óta rendeznek újévi hangversenyeket. A karnagy-igazgató kifejtette: évről évre nőtt a közönség száma, így folyamatosan nagyobb helyszíneket kellett keresni a megrendezésre. Kezdetekben az egykori úttörőházban voltak a koncertek, de oda csak kétszáz ember fért be. Utána jött a Hagymaház, de az is kicsinek bizonyult. Most már a városi sportcsarnokban tartják az újévi hangversenyeket.

A zenekar tagjai már nagyon készülnek a jubileumi bemutatkozásukra. A próbákat már régen megkezdték, de a két ünnep között igazán intenzíven gyakorolnak. Csikota József kiemelte: ilyenkor szinte beköltöznek a próbatermükbe. A karnagy-igazgató elmondta: természetesen a gyakorlás mellett sokat beszélgetnek, illetve közösen ünnepelnek is.

Olvasható a Promenad24 oldalán. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában