Helyi közélet

2023.12.09. 19:51

L. Ritók Nórát tüntették ki Márki-Zay Péterék

L. Ritók Nóra, az Igazgyöngy Alapítvány elnöke kapta idén a Márki-Zay Péter által alapított Bogdán László-díjat.

Kovács Erika

L. Ritók Nórát tüntették ki Márki-Zay Péterék

Márki-Zay Péter a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban tartott díjátadón elmondta, három jelölt közül választották ki díjazottként L. Ritók Nórát, majd elsőként a 2020-ban elhunyt, életének önkezével véget vető Bogdán Lászlóról emlékezett meg.

Látjuk, hogy ebben az országban mennyire fontos, hogy a cigányságot sikerüljön szeretetben integrálnunk, felzárkóztatnunk. Ennek a feladatnak kettős jelentősége van, nem csak arról van szó, hogy nagyon sok szegénységben élő cigány ember van. Még a nem cigány szegény embereknek is nap mint nap szembesülniük kell az előítéletekkel. A mi feladatunk minden magyar ember felemelése, és hogy soha soha többé ne jelentsen hátrány barna bőrrel, cigány származással születni 

– emelte ki Márki-Zay Péter.

L. Ritók Nóra 1960-ban született. Pedagógus, az Igazgyöngy Alapítvány alapítója és szakmai vezetője, valamint az Igazgyöngy Alapfokú Művészet Iskola igazgatója. A gyerekszegénység, mélyszegénység ellen, a cigányság felemelkedéséért küzd, az esélyteremtésért és integrációért dolgozik. Aktív művész, folyamatosan publikál és tanít. 

A rendezvényen többek között fellépett a Kalyi Jag együttes, Árdus Péter, Palásti Máté, Ábrahám Judit és a Róna Banda.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában