Helyi közélet

2023.12.09. 15:21

Lázár János: irreális amit, a Volán szakszervezet a sztrájkkal elérni kíván

Delmagyar.hu

25%. - írja Facebook oldalán Lázár János. A Volánbusznál működő közel két tucat szakszervezet közül csupán egy van, amely ennyire túlzó mértékű béremelést követel. Ennek teljesítését sztrájk útján igyekszik kierőszakolni, pedig egy idei sztrájk jogszerűsége erősen vitatható, miután 2023-ra már megszületett a bérmegállapodás és azt a munkáltató fillérre be is tartja.

A MÁV-VOLÁN-csoport legnagyobb vagyona nem az infrastruktúrája vagy a járműállománya, hanem a munkavállalói, akik a sok kihívás közepette is mozgásban tartják az országot. A béremelés igénye tehát jogos, a 25%-os mértéke viszont teljesen irreális, eltúlzott. Senki, sehol nem tud ekkora bérfejlesztést végrehajtani nemhogy az állami, de még a magánszektorban sem.

Az említett szakszervezet mégis ennyit követel és sztrájkot szervez advent 2. vasárnapjára, valamint az azt követő hétfőre. Ez felelőtlenség. A Volánbusz azonban felelős közlekedési vállalat, amely jogilag vitatható munkabeszüntetés ellenére is biztosítja az elégséges szolgáltatásokat, igyekszik mindenkit eljuttatni úticéljába a sztrájk ideje alatt is. A felelőtlenül viselkedő szakszervezettel a bíróságon folytatjuk, a felelős, többi két tucat szakszervezettel pedig a tárgyalóasztalnál. Ott állapodtunk meg 2023-ra vonatkozóan és ott fogunk megállapodásra jutni a 2024-es bérfejlesztést illetően is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában