Szegedi hírek

2023.12.03. 20:17

Lobog az első gyertya lángja a szegedi adventi vásárban is – Fotók

Kiss Anna

A Dóm téren is ég a hit lángja. Fotó: Karnok Csaba

 Idén az advent 3 hétig tart, ez a felkészülés és a várakozás ideje, mely elvileg örömteli, azonban valljuk be, hogy sokszor a rohangálás, az ajándékok felkutatása aggódásba, stresszbe visz minket. Kívánom, hogy ettől mentes legyen mindenkinek a felkészülés. Figyeljünk oda egymásra 

– mondta el vasárnap Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök a Dóm téren, mielőtt meggyújtották a város polgármesterével közösen az első gyertyát a hatalmas adventi koszorún.

A püspök kitért arra is, hogy a várni valójában nem szeretünk, de most örömteli várakozásról van szó, hisz mindannyian vágyunk a nyugalomra, a szeretetre, és várjuk, hogy néhány órára sikerüljön olyan körülményeket teremtenünk, hogy a családunk körében tudjunk eltölteni örömteli pillanatokat.

Botka László polgármester arról beszélt az eseményen, hogy a karácsony személyes, családi ünnep, de ilyenkor jobban oda tudunk figyelni egymásra. Jelezte, az önkormányzat 3500 ajándékcsomagot adományoz rászorulóknak, valamint 700 család kapott ingyenes tüzelőt. Emellett megköszönte a civileknek, hogy segítenek abban, hogy azoknak is szép legyen a karácsony, akik a közösség támogatására szorulnak.

Ilyenkor mélyebben átérezhetjük azt, hogy a különböző világnézeteink ellenére az alapvető értékeinkben megegyezünk, mert mindenki vágyik a szeretetre és a reményre. Kívánom, hogy ezek töltsék be Szegedet a következő hetekben

 – tette hozzá a város vezetője.

Az esemény fényét a Partiscum Kórus előadása, valamint a Szeged-Csanádi Egyházmegye Kateketikai Intézetének „Ébredj ember!" című zenés flashmobja emelte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában