A cigány nemzetiségi önkormányzat segít a karácsonyi édesség kiosztásában

2023.12.15. 14:40

Száz bejglit adományoztak a rászorulóknak

Idén is, mint ahogy az elmúlt másfél évtizedben mindig, száz rúd bejglit adományozott Hódmezővásárhelyen a Tiszta Szívvel Egyesületnek az egyik helyi pékség. A bejgliket a cigány nemzetiségi önkormányzat osztja szét vasárnap a legrászorultabb vásárhelyiek között.

Kovács Erika

A Tiszta Szívvel Egyesület tagjai és Spekla Edvárd pénteken adták át a cigány nemzetiségi önkormányzatnak a bejgliket. Fotó: Kovács Erika

Tizenöt évvel ezelőtt keresett meg bennünket a hódmezővásárhelyi Pékmester Sütödéje vezetője, Spekla Edvárd, hogy karácsony előtt segítsük együtt a rászorulókat. Ez azóta hagyománnyá vált, nemcsak a karácsony előtti időszakban, hanem húsvétkor is

 – mondta Burzon Mária, a Tiszta Szívvel Egyesület titkára. Hozzátette, olyan családokat ajándékoznak meg, akiknek jól jön a segítség, nagycsaládosokat, rászorulókat, akiknek esetleg másképp nem kerülne az ünnepi asztalukra a karácsonyi édességből. A Pékmester Sütödéje ugyanis 50 diós és 50 mákos bejglit ajánlott fel a rászorulóknak. 

Idén a Hódmezővásárhelyi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat segítségét kérték a bejgli kiosztásához.

Ők jól ismerik a rászorulókat, így minden bizonnyal jó helyre kerül az adomány. Tudjuk, hogy ez nem oldja meg a karácsonyt, de biztosak vagyunk benne, hogy örömet jelent majd a családoknak

 – mondta Burzon Mária.

Az adományt pénteken délelőtt Mezei Vidor, a Hódmezővásárhelyi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat elnöke vette át. Megerősítette, a városban nagyon sok a rászoruló ember.

– Nemcsak a cigányság, hanem a magyarok körében is. Amikor mi adományt osztunk, nem azt nézzük, hogy ki cigány, vagy ki magyar, csak azt, hogy ki szorul segítségre – mondta Mezei Vidor.

Az adománybejgliket vasárnap osztják ki, száz gyermekdzsekivel együtt, utóbbit a cigány önkormányzat elnöke vásárolta. 

– Sajnos, az elmúlt években az önkormányzat nem segített bennünket semmivel, pedig egyre több a rászoruló – emelte ki Mezei Vidor.

Spekla Edvárd idén már tizenötödik alkalommal segíti a vásárhelyi szegényeket. 

A kezdetekkor nem gondolkodtunk ennyire előre, de nagy örömmel tölt el bennünket, hogy segíthetünk. Sajnos, a 15. évünknek van egy szomorú apropója, édesapám idén elhalálozott. Az ő emlékére is tovább folytatjuk a jótékonysági bejglisütést

 – tudtuk meg Spekla Edvárdtól.


 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában