Injekciós tűvel fecskendezték a holland nő szemgolyójába a festéket

2023.12.11. 20:03

Tetováltatta a szemgolyóit - Hollandia után, most Ruzsa mellett keresi a boldogságot

A véletlenek összjátékának köszönhetően ültünk egy jurtában Ruzsa mellett, az erdő szélén Samantha Wulfsen, holland tetoválóművésszel. Samantha és férje egy Magyarországról szóló tévéműsor és a holland mindennapok túlszabályozottsága miatt döntött úgy 2020-ban, a koronavírus-járvány közepén, hogy a békés kisvárost, Zutphent egy még békésebb tanyára cserélik Ruzsához közel.

Arany T. János

Ezt nem magának csinálta. A holland Samantha Wulfsen a szemgolyóját is tetováltatta.

Fotó: Török János

 Amikor a házunkat építettük, nem voltunk elégedettek, mert nagyon sok a szabályozás. Mi csak egy kis házat akartunk. És akkor a kormány azt mondta, hogy nagyobbnak kell lennie, és több ablakra van szükség. Így amikor befejeztük a projektet, úgy éreztük, ez nem a mi otthonunk. Ez 2017-ben történt. Előtte láttunk a holland tévében egy műsort Magyarországról. Elkezdtünk ingatlant keresni és beleszerettünk ebbe a tanyába. 2020 őszén költöztünk Magyarországra a férjemmel, a kutyáinkkal a koronavírus-járvány közepén

 – idézte fel a kezdeteket Samantha Wulfsen tetoválóművész.

Tűvel szurkált szemgolyó

A falutól néhány kilométerre az erdő szélén álló tanya udvarába egy jurtát építettek, ez a vendégszoba és Samantha műhelye. Itt ültünk le. Magyarul nem sokat beszélnek, de a helyiekről csak jót tudnak mondani, a magyar konyháról szintúgy, majd Samantha szemére terelődött a szó. Ugyanis a szeme fehérje is ki van tetoválva. Elmesélte, hogy injekciós tűvel fecskendezték a festéket a szemébe miután egy szemcseppel érzéstelenítették és fertőtlenítették. A dermesztő részletekről csak annyit mondott, hogy érezte, amikor a szemgolyója rugalmasan visszahúzódik, amikor behatol a tű. Arról, hogy mennyire fájt a beavatkozás, nem beszélt.

A pigmentálást változtatják meg

A tetoválás során az emberi vagy állati bőr pigmentálását változtatják meg a bőrrétegekbe vitt színezőanyagok segítségével a legkülönbözőbb célokkal, mint például a test díszítése, a törzsi hovatartozás jelzése, esetleg az azonosítás, mint például a kutyák fülébe tetovált szám esetén.

Speciális utazás

Samantha egy éve foglalkozik tetoválással, művészneve Black Amatista. Már voltak magyar vendégei. Az sem zavarja, hogy a vendégek valószínűleg oda sem találnának a tanyára, hiszen nekünk is úgy sikerült, hogy kijöttek elénk kocsival a faluba. Azt mondta, ezen sem aggódik, tudja, milyen a nulláról indulni. Számára ez egy speciális utazás. Az első tetoválások után, amik rákerültek, úgy érezte, megváltozik az élete. Nemcsak külsőleg alakult át, hanem mélyen hatott rá mentálisan és érzelmileg is.

DSC_6142
A holland Samantha Wulfsen férjében már magyar szív dobog, ezt jelzi a mellkasán lévő tetoválás. Fotó: Török János

Mentális előrelépés a tanya

Samantháék egy olyan helyet kerestek, ahol csendben, egyszerűbben és fenntartható módon tudnak élni a természethez közel. Lelkesek voltak és naivak, szerették volna megtermelni amit megesznek, de a haszonnövényeket végül a rovarok ették meg. A tanyasi élet egyéb kihívásairól szólva kiderült, hogy se áram, se víz nincs a tanyán. Napelem két éve van, azóta egy kicsit könnyebb, de a zuhanyzó még mindig az udvaron van, amihez a gázon melegítik a vizet. Amikor megkérdeztük, hogy ez nem visszalépés-e egy kényelmes holland élethez képest, azt válaszolták, hogy számukra ez inkább egy mentális előrelépés.

DSC_6166
Nincs a tanyán se áram, se víz, de mégis boldog és elégedett a Hollandiából érkezett Samantha és férje Ruzsán az erdő szélén. Fotó: Török János

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában