Makó

2023.12.27. 19:30

Újra fogadja az élelmiszereket a makói adományláda

Két civil önkéntes megjavította és megtisztította a napokban a főtéri Csipkesor mögött található makói adományládát, amelyben korábban ételt lehetett diszkrét módon elhelyezni a nehéz helyzetben lévő embereknek. A doboz az utóbbi időben többnyire üresen állt – alighanem azért, mert előfordult, hogy valaki, aki nem rászoruló, fosztogatta.

Szabó Imre

A ládát civilek javították meg és tisztították ki abban a reményben, hogy újra jó célt tud szolgálni. Fotó: Szabó Imre

Arról az ételtároló szekrényről van szó, amelyet 4 évvel ezelőtt Véghseő Henriett volt önkormányzati képviselő javaslatára helyeztek ki a főtéri csipkesor hátsó oldalán, a Hagymaház kávézóval átellenben. A láda egyébként korábban szerverdobozként szolgált a makói városházán, fémből van, polc is van benne. A cél az volt, hogy bárki elhelyezhessen benne tartós élelmiszert a rászorulók számára.

Fotó: Szabó Imre

A doboz az utóbbi időben többnyire üresen állt és elhanyagolt állapotba került, az ajtaja is leszakadt. A napokban viszont két civil önkéntes hölgy, akik egyébként is gyakran vesznek részt karitatív akciókban, megjavította és megtisztította. Mindezt az egyik makói témájú közösségi oldalon meg is örökítették azzal a céllal, hogy aki tud, újra hozzon bele élelmet. A felhívás nem volt eredménytelen, több hozzászóló jelezte, hogy ezt meg is tette.

A hölgyek egyikét elértük, ő azonban azt kérte, név szerint ne említsük őket a cikkben, mert nem az volt a céljuk, hogy ismertté váljanak. – Az ötletet a javításhoz az adta, hogy 24-én délután arra lettünk figyelmesek, hogy a Csipkesor garázsainál lévő kukában keresgélt egy férfi, néhány méterrel arrébb meg ez a méltatlanul elhanyagolt doboz árválkodott – adta tudtunkra. Hozzátette, örömmel tapasztalták, hogy a csaknem elfelejtett doboz az utóbbi napokban folyamatosan telt-ürült. 

Így, azt gondolom, még többen használják majd

 – tette hozzá.

A ládika persze eddig nem véletlenül maradt üresen, majd került elhanyagolt állapotba. Mint beszámoltunk róla, két évvel ezelőtt a jó szándék a visszájára fordult: valaki, aki nem rászoruló, rendszeresen fosztogatta. Ez ugyancsak a legnagyobb közösségi oldal egyik posztja révén derült ki. A bejegyzés alatt mindjárt az első hozzászóló azt írta, sajnos van valaki, aki óránként nézi van e-benne valami. Azt is megjegyezte, az illető a közelben lakik és nem rászoruló. Mások hozzátették: az idős hölgynek két lakása is van, az egyiket kiadja, illetve, hogy amit nem tud elfogyasztani, azt egy állattartó ismerősének adja tovább, hogy a jószágait etesse vele.

Mindezt meg is írtuk Lebukott az ételdoboz fosztogatója című cikkünkben. Hogy azóta az illető leszokott-e az elítélendő tevékenységről, nem tudni. Egyelőre nem kaptunk hírt arról, hogy felbukkant volna, és amikor tegnap a helyszínen jártunk, úgy láttuk, a láda most betölti funkcióját. A felújításról szóló bejegyzés alatt egyébként olyan hozzászólást is olvastunk, ami szerint hasonló szeretetládákat a városban másutt is érdemes volna kihelyezni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában