Szegedi hírek

2023.12.15. 09:32

Ünnepi műsorral kezdődött a szegedi közgyűlés (Videó)

Egy parkolóház eladásáról, a troli és a villamosközlekedésre szánt pluszpénzről is döntött pénteken a szegedi közgyűlés. A testület ünnepi hangulatban kezdett, de az nem tartott sokáig.

Suki Zoltán

Fotó: Karnok Csaba

A makkosházi Szegedi Bonifert Domonkos Általános Iskola diákjainak ünnepi műsorával kezdődött az idei utolsó közgyűlés. A gyerekeket Galántai Csilla és Maróti Zsuzsanna készítette fel. Az ünnepi hangulat nem sokáig tartott, csak addig, amíg a képviselők nem tértek rá a napirendi pontok megtárgyalására.

Vita volt abból is, hogy a városvezetés eladna egy épületet, mégpedig a Dózsa utcai parkolóházat. Tápai Péter ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy ez elmúlt tíz évben ezer parkolót szüntetett meg a városvezetés. És arra is felhívta a figyelmet, hogy az épület 270 millió forintos kikiáltási ára nagyon alacsony, jóval többért kellene árverésre bocsátani. A baloldali többség minden előterjesztést megszavazott.

Az egyik legfontosabb napirendi pont a költségvetés módosítása volt. Kovács Tamás gazdasági alpolgármester elmondta azt, amit már legalább ezerszer, hogy a kormány tehet minden rosszról. Ehhez képest a rendelettervezet szerint Szeged költségvetése egész évben stabil volt. A mostani módosítás szerint az energiaválság tartalékkeretből kap az Óvodák Igazgatósága és a Bölcsődei Gyermekjóléti Központ, de jut százmillió forint a villamos- és trolibusz-felsővezetékeinek korszerűsítésére is.

Haág Zalán, a KDNP frakcióvezetője emlékeztetett, hogy Szegeden gyakorlatilag minden komolyabb beruházást azt állam valósított meg, azokhoz a városnak semmi köze.

A fideszes Tápai Péter pedig arról beszélt, hogy rendben van a szegedi költségvetés, éppen ezért nem érti, hogy a városvezetés miért támadja állandóan a kormány gazdaságpolitikáját.

Ismét komoly vita volt a Szeged-Csanádi Egyházmegye tervezett iskolájáról. Az előzményekről annyit, hogy az egyházmegye egy új iskolát szeretne építeni Szegeden, amihez az állam olyan területet biztosítana, amin jelenleg egy gondozatlan erdő van. A baloldali többség szerint nem szabad kivágni az erdőt, a Fidesz és a KDNP szerint pedig az iskola lenne a fontosabb, főleg úgy, hogy az egyházmegye egy nagyobb területen telepítene erdőt a kivágott helyett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában