Helyi közélet

2023.12.13. 17:30

Utazó egyetem állomásozik a Gábor Dénes iskola udvarán – Galéria

Timár Kriszta

Három napon keresztül állomásozik az utazó egyetem a Gábor Dénes iskola udvarán.

Fotó: Karnok Csaba

Ismét a Szegedi Szakképzési Centrum Gábor Dénes Technikum és Szakgimnáziumban állomásozik keddtől egészen csütörtökig a Neumann János Egyetem NEUTECH – Neumann Technológiai Bázis elnevezésű utazó egyeteme. Az udvaron felállított konténerben élményalapú programokkal mutatják be az egyetem képzési kínálatát, illetve igyekeznek közelebb hozni a mérnöki, informatikai képzési területek által nyújtott lehetőségeket.

Blatt-Bogdány Csilla Petra, a Gábor Dénes iskola igazgatója elmondta, idén már második alkalommal fogadják a Neutech-et, gimnazistáknak, szakképzésben résztvevőknek és pályaválasztás előtt álló általános iskolásoknak biztosítva, hogy játékos formában ismerkedhessenek a különböző szakterületekkel.

Erdélyi Margit, a Szegedi Szakképzési Centrum főigazgatója kiemelte, ezzel a programmal is a fiatalok tudatos ágazatválasztását segítik. Fülöp Tamás, a Neumann János Egyetem rektora pedig arról beszélt, hogy az utazó egyetemen a diákok olyan kérdésekre kaphatnak választ, mint hogy miért érdemes a műszaki területeket választani és a mesterséges intelligenciával, a programozással vagy éppen a logisztikával foglalkozni. Az itt tartott órákon a diákok megismerkedhetnek többek között a 3D tervezéssel és nyomtatással, a programozás alapjaival vagy éppen azzal hogyan lehet napenergia segítségével vizet bontani a hidrogén meghajtású autók üzemanyagának előállításához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában